Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

A helyes táplálkozás alapjai 3. rész

2012. december 09. - Blanka Hámori

Ez a bejegyzés a folyadék bevitelről fog szólni. A víz is a nonkalorigén tápanyagok közé tartozik, amikről a 2. részben írtam. A folyadék pótlás témája különösképpen érinti a várandós és szoptatós kismamákat, valamint a sportolókat – ebből következik, hogy a fitneszanyukat meg pláne!!! :)

 

A víz (és eleve a folyadék bevitel) fontosságáról mindenfele olvasni. Fontos leszögezni, hogy a „minél több”-elv éppoly káros, mint a kevés folyadék – 20 pohárnál többet ne igyunk egy nap. A megfelelő folyadék mennyiség naponta a testsúlyodtól függ: kg x 0,04

Sportolás közben, előtt és után igyunk (mentes) ásványvizet.

A szoptatós anyukák különösen figyeljenek oda, mert pici naponta 0,5-0,6 l folyadékot is „kivehet” belőlünk!  Jó tippnek tartom, hogy készítsünk ki maguk mellé egy pohár vizet, melyet szoptatás közben igyunk meg!

A kávé és a tea alapvetően nem tartalmaz kalóriát, kivéve, ha jó nagy adag cukorral, esetleg tejjel iszod. Apró változtatás, ha erről lemondasz, és napi több adag kávénál ez már jelentősen kevesebb „üres kalóriát” jelent. Azonban a koffein bevitel miatt figyeljünk oda a napi adagra – napi 1-2 kávé nem árt meg. A szoptatás időszakában mellőzzük a túl sok koffeinos ital fogyasztást, legyen az napi max. 1, az is a szoptatás előtt min. 2 órával!

Az alkohol valóságos kalóriabomba, ha másért nem, hát ezért mellőzzük! Szoptatás időszakában különösen kerülendő, hiszen a babát irritálja, aluszékonnyá teszi és lassítja a fejlődését. HA fogyasztunk alkoholt, azt este az utolsó szoptatás után tegyük!

Fitneszanyu-tipp: ha a víz egy idő után unalmas, ne csábuljunk vissza az üdítőkhöz. Válaszd a gyümölcsteákat, hidegen vagy melegen, cukor nélkül. Figyelj oda, hogy a legtöbb „gyümölcsízesítésű” tea fekete teán alapszik, így koffeint tartalmaz, inkább válaszd a VALÓDI gyümölcsteákat.

Kövesd a blogot, hamarosan megosztom veletek újabb életmód-tippjeimet!

Üdv, Blanka

A cikk sorozat többi részét ITT olvashatod!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2316307860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása