Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Pénteki fitt-nass tipp: a turmixok

2013. január 25. - Blanka Hámori

Újból péntek, és újból egy mindenki által ismert, ám kevéssé alkalmazott fitnesz-nasira hívnám fel a figyelmet: ezúttal a gyümölcs-turmixokra. A turmixokban az egyetlen "bonyolult", hogy kell hozzá turmixgép vagy botmixer (amit aztán el kell mosni... :)).
Ezt leszámítva tökéletes találmány több szempontból:

1. Szuper fitnesz-nasi - csoki és egyebek helyett
2. Laktat
3. Edzés utáni jutalomként funkcionálhat
4. Van ezerféle, így nem lehet megunni
5.  Vitamin-bomba azoknak is, akik nem szeretik a nyers gyümölcsöket
6. Vendégségben is sikeres lehet, ha nem az unalmas chipseket és teasütiket rakod ki az asztalra (főleg nyáron)
7. Krémes állaga miatt a gyerekek is imádják

 

Lehet, hogy a hozzátáplálás időszakában lévő anyukáknak elegük van a "turmixgép-banán-alma" szavak hallatán :) de a többieknek most íme a legegyszerűbb recept:

Hozzávalók: 2 alma, 2 banán, méz, fahéj, 1 pohár natúr yoghurt

Felszeleteljük a banánt és a meghámozott almát, összeöntjük a yoghurttal és teszünk hozzá 2-3 evőkanál mézet. Ízlés szerint megszórom egy kis fahéjjal, és összeturmixolom. Egyesek a yoghurt helyett tejet (vagy tejet és tehszínt) használnak. Ízlés szerint adhatunk hozzá más gyümölcsöket is!  Jó csemegézést!

 

Fitneszanyu-tipp: a neten számtalan turmix- és smoothie recept van, így biztosan nem unjuk meg egyhamar ezt a nasit - azonban ha diétázunk, ésszel válogassunk, ne nyugtassuk a lelkiismeretünk azzal, hogy "csak turmix"! Emlékezz,  hogy az alkohol, a cukor, a csoki ugyanúgy hizlal a turmixokban is.Hamarosan újabb tippek a mozgás és diéta világából! Kövesd a blogot! Üdv, Blanka
A Fitneszanyu már a Facebookon is hódít! Keress rám! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr1816307888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása