Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Étrend kiegészítők

2013. szeptember 30. - Blanka Hámori

Ma, Magyarországon még mindig rengeteg előítélet és téveszme van jelen a fitnesszel kapcsolatban. A jó minőségű étrend kiegészítők és a sportolás sokak gondolkodásában mindig egyenlő a "luxussal". Biztosan te is hallottál már ironikus megjegyzéseket arról, hogy "de jó neki, hogy megengedheti magának a fitnesz bérletet!" vagy "a táplálék kiegészítők csak a pénzről szólnak..." Érdekes módon pont ezek az emberek azok, akik nem tartják luxusnak, hogy mikor beüt a krach, vagyis lebetegednek, ezreket költsenek gyógyszerekre, vagy akár heteket kimaradjanak a munkából - ez elég paradox, nem?

Én azt gondolom, hogy ez a fajta hozzáállás 2 dolognak köszönhető. Az egyik maga a tudatlanság. Vannak, akiknek a "táplálék kiegészítő" már eleve olyan gyanúsan cseng, a proteint pedig valamiféle illegális doppingszernek hiszi.  Nemrég pl. felhívott egy ismerős:
- A férjemnek sürgősen le kell fogynia (minimum 10 kilót, 2 hét múlvára!!), mit tegyen?!
- Akkor el kéne kezdeni edzeni, futni és erősíteni - mondtam én.
- De nem hagyhatnánk ki az erősítést? Nem akarő testépítő lenni, kokszolni meg minden....

: D Amilyen nevetséges, olyan szomorú is a sztori, nem igaz?

A másik, ami a negatív hozzáállást eredményezi az az, amit megtanultunk. Vagyis amit a szüleinktől láttunk. Hogy a sport csak hobby, ami pénzbe kerül, a fitnesztermekbe csak a külsejükkel törődő mű-emberek járnak. Hogy a vitaminokat megvenni pazarlás. A mi dolgunk az, hogy a gyerekeinknek mást mutassunk és tanítsunk. És hogy megértsük azt, hogy az edzés, és táplálék kiegészítés nemcsak a külsőségekről szól, hanem az egészségről, a szervezet ellenálló képességéről, a közérzetről, a munkabírásról. Valahogyan ezt kell megérteni és továbbadni, hogy vége legyen annak a korszaknak, mikor a dohányzás és alkohol-fogyasztás teljesen természetes, ártalmatlan hobby, de ha valaki megiszik egy fehérjeturmixot, furcsán néznek az emberek...

Te mit gondolsz?

Üdv, Blanka

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2316308002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása