Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Sminkelés alapok

2013. december 31. - Blanka Hámori

Egyed Edina, kozmetikus, sminkes írása

Ma, Szilveszter napján, szeretnék egy kicsit a sminkelésről és annak alaplépéseiről írni. Ez a bejegyzés elsősorban azoknak szól, akik rikán sminkelik magukat és bizonytalanok a sminkelés alapszabályaiban. Ahhoz hogy a sminkelés elérje célját, ismernünk kell egyes lépéseit, be kell tartanunk sorrendiségüket. A gyakorlatból tudjuk, hogy a sminkelés csak tökéletesen ki- és megtisztított bőrön mutat, ezért előtte mindi tisztítsuk le a bőrt. A sminkelés folyamatának négy fő szakasza:

 

  1. Tisztítás: Ha éppen nincs időnk arcunk alapos letisztítására, akkor javaslom a nedves törlőkendővel, illetve kozmetikai sminkeltávolító kendővel való áttörlést.
  2. Kendőzés: Víz alapú folyadékkal vagy korrektorral kiegyenlítjük a bőrtónust. A rózsaszín a szürke bőrt fedi le, a zöld a pirosságot, a fehér világosít, a halványlila a sárgás bőrszínt egyenlíti ki. Ezt követi az alapozás.
  3. Kontúrozás: A pirosítót a csonton belülről kifelé haladva körkörös mozdulattal visszük fel.
  4. Színezés: Színezzük a szemet, szemöldököt, szájat. A szájfestéssel kapcsolatban szeretnék adni egy jó tanácsot. A fényesebb, melegebb színek fiatalítanak is. Minden ami túl sötét túlságosan is szigorúnak hat az érett ajkakon. A sápadt színek világosítják és teltebbnek mutatják, fiatalosabbá teszik az ajkakat, míg a sötét színek optikailag kicsinyítenek így az ajkak kisebbnek látszanak.
 

Egyed Edina, sminkes és kozmetikus, évek óta gyönyörködteti vendégeit gyönyörű alkalmi sminkjeivel.
Esküvő, szalagavató, osztálytalálkozó, fotózás...
Keresd bátran, ha profi sminkre vágysz!
A klasszikus kozmetikai szolgáltatásokban is áll rendelkezésetekre, ha kell házhoz is megy.
Ő a Fitneszanyu Blog kozmetikai, smink tanácsadója : )

Árak, szolgáltatások, szabad időpontok felől érdeklődj:
egyededina@freemail.hu

 

A Fitneszanyu Blognak egész szakértői csapatáról olvass ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr8616308076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása