Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Torna a babáddal - és Bagollyal :)

2014. január 16. - Blanka Hámori

A szülés után pár héttel az anyuka néha már szeretne visszatérni a "rendes kerékvágásba" - mind társasági, mind fittségi szinten. Ez persze nem megy egyik napról a másikra, mégis van megoldás! Tornázz a babáddal, és más anyukákkal! Ennek előnyei, hogy -- nem kell bébi-szittert intézned, hogy mozoghass -- ez lehet az első közös társasági programod a picivel -- találkozhatsz más anyukákkal, akik jókedvükkel, hasonló témáikkal javítják a közérzeted -- kifejezetten kisbabás anyukáknak való gyakorlatokat végezhetsz - biztonsággal, hiszen az oktató jelen van!

 

Bagollyal (Hovorka Tünde) legalábbis ezekre az előnyökre számíthatsz, és persze profi óravezetésre! Nemrég felkerestem, hogy néhány képpel bizonyítsam a blogban: itt bizony nincs lazsálás!! :) Használd bátran ezeket a gyakorlatokat az otthoni tornádban is, és újabbakért látogasd meg Bagoly óráit!

 

1. Az órát az anyukák a baba átmozgatásával kezdik: a babát oldalra görgetjük gyengéden, majd kezecskéjét fogva fölültetjük. (Ezeket a mozgáskoordinációt fejlesztő gyakorlatokat már egészen biztosan ajánlotta orvos vagy védőnő is.) Ezzel jókedvre hangoljuk a babákat, akik így feloldódnak, és a többség angyali türelemmel nézi a továbbiakban a mama tornázását! : )

 

2. Ezután a bemelegítés következik, ezt te se hagyd ki otthon se! A bemelegítés könnyed, dinamikus, minden izomcsoportot átmozgat. Az aerobik jellegű bemelegítés biztosan felkészít az edzésre: mentálisan, és fizikailag is: a légzőszervrendszert, a szív- és érrendszert, az izmokat.

 

 

3. Bagoly az erősítés alatt minden izomcsoportot átmozgat: mell, hát, váll, kar, láb-far, has. Mivel aerobik jellegű óráról van szó, a dinamikusabb állásban végzett gyakorlatokkal kezdenek az anyukák, majd jönnek a statikusabb, ülésben végzett, majd térdelőtámaszban és a fekvésben végzett gyakorlatok. Ezeket ne hagyd ki semmiképp:
Guggolás nagy labdával a falnál - láb és farizmok erősítése. A megtámasztás miatt könnyített verzió, és labda közben masszírozza a hát és derék izmait.
Kar emelése előre dőlve - hát izmok. Az anyukáknak különösen fontos a gyakori emelgetés, az egésznapos lótás-futás miatt. Mindenképp mozgasd át, és nyújtsd is le alaposan!

Vállból nyomás, bicepsz és tricepsz gyakorlatok - a váll és kar gyakorlatok átmozgatása súllyal (ha már nem szoptatsz) vagy súly nélkül.

 

 

Tárogatás - a mellizom megdolgoztatása kötelező, ne félj: nem megy el tőle a tej, ellenkezőleg! Az izommunka hatására a vérellátás fokozódik így a tejtermelés is!

 

 

Farizom gyakorlatok és hasizom - nyugodtan eddz a "kényes" területekre a talajon! Ezeket a gyakorlatok a babák is imádják, hiszen a közelében vagy, és még "részt is vehet" bennük! : ) A hasprésnél szólj az oktatónak, hogy ellenőrizze a hasizmod állapotát!

 

4. Az órát alapos nyújtással, majd a babák

hintáztatásával (karban, fit-ballon vagy hanyatt dőlve a térdünkön) zárja Bagoly.  Ez a fajta gyakorlat rendkívül szórakoztatja a piciket, azonkívül fejleszti az egyensúlyérzéket is! Próbáld ki otthon is, hidd el sikere lesz! : )

 

Az órákra már 10-12 hetes babával lehet jönni! A picik rendkívül jól elvannak a szőnyegen, a totyogósok pedig egymással (érdemes néhány csörgőt, játékot bekészíteni nekik, a nagyon picinek felhozni a hordozót hátha elalszik) Bagoly a heti fitt anyukánk, olvass róla bővebben ITT!

A BABA-MAMA TORNA IDŐPONTJA: kedd és csüt. 10.00 HELYSZÍN: 1142. Erzsébet királyné útja 61. Bp. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: Corner Fitness

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2816308090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása