Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Torna pocakkal - és Bagollyal :)

2014. január 19. - Blanka Hámori

Bagoly (Hovorka Tünde) baba-mama tornájáról már írtam Nektek, ma pedig a várandós kismamák kerülnek előtérbe. Arról már volt szó a blogban, hogy pocakkal bizonyos dolgokra nagyon figyelni kell, ha tornázni szeretnénk. A legjobb persze, ha meglátogatsz egy "terhes-tornát" ahol az oktató nagyon pontos és fontos információkat oszt meg veled: mit tehetsz, mi tilos, miért így, miért nem úgy... Itt más kismamákkal is találkozhatsz, akik hasonló kérdésekkel, félelmekkel és örömökkel küzdenek, és hasonló terhelésre van szükségük az edzésben is! Lássuk, hogyan megy ez Bagoly óráin : ) (A nagyobb mérethez kattints a képre)

 

1. Bemelegítés: te se hagyd ki, ha otthon tornázol! Legyen könnyed, dinamikus, tartalmazzon mély lélegzet-vételeket. A törzs csavarásokat, hajlításokat felejtsd el, csak úgy mint a térd húzásokat, de igyekezz minden izomcsoportot átmozgatni! Hangolódj rá az edzésre, összpontosíts, folyamatosan kontrolláld a mozdulatokat.

 

2. Az órát Bagolyék könnyed, de dinamikus gyakorlatokkal kezdik állásban. Megfigyelheted, hogy a súly helyett kislabdát használnak, a könnyített terhelés érdekében: a felsőtestre (mell, hát, váll, kar izmai) dolgozhatsz így, ügyelve a légzésre!

 

A könnyített (fél) guggolás, és más könnyebb lábgyakorlatok nyugodtan szerepelhetnek a gyakorlatok között. A guggolást egyébként azért is szokták ajánlani, mert a picinek később segít befordulni, ezzel elkerülve egy csomó problémát.

 

 

A könnyed láb és farizom gyakorlatok talajon végezve nemcsak a jó formában maradást segítik, de ezek az izmok kiemelt szerepet kapnak a szülés alatt is! Egyébként is általánosságban elmondhatjuk, hogy ha meg tudjuk különböztetni a különböző izomcsoportokat, azzal olyan testtudatot alakíthatunk ki, mely rendkívül megkönnyíti a dolgod a szülőszobában!

A talajon hanyatt fekvésben végzett faremeléseket minden órán beiktatja Bagoly: a csípő fölbillentése a farizmok és a gáttájék megfeszítésével, valamint a csípő jobbra-balra billentése tipikus szülés felkészítő gyakorlat!

 

 

3. Az órát 10-15 perces relaxációval zárjuk. Bagoly az óra közben és után minden kérdésre választ ad, nemcsak az edzéssel, hanem szüléssel és anyasággal kapcsolatban is! Ez természetes, hiszen Bagoly nem csak oktató, de diplomás dúla (szülés felkészítő) is, valamint ovónő és tanítói végzettséggel is rendelkezik: a héten ő volt a fitt anyukánk, olvasd el a cikket róla!

 

A VÁRANDÓS TORNA IDŐPONTJA: kedd és csüt. 11.00 HELYSZÍN: 1142. Erzsébet királyné útja 61. Bp. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: Corner Fitness

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr5716308092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása