Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Pénteki táplálkozási tipp: mogyoró

2014. február 07. - Blanka Hámori

A mogyoróról általában azt mondjuk a fitneszben (és ekkor elsősorban a földimogyoróra gondolunk): kerüljük, hiszen magas a kalóriaértéke (560 kalória / 100 g, ez magas olajtartalmának köszönhető) tehát hizlal, főképp a pörkölt, sózott formában. Azonban alkalomadtán, és mértékletesen eszegethetünk egy kis mogyorót, íme néhány érv, miért is!

1. Az említett olajtartalomról tudni kell, hogy telítetlen zsírsavakból áll (nem növeli a koleszterinszintet, nem károsítja az érfalakat)

2. Sok B1, B2, H és E-vitamint tartalmaz

3. Magas réztartalom

4. Magas rosttartalom (ezek a gyomor és bélrendszerben megduzzadnak, ezzel a telítettség érzését kelti)

5. Jótékony hatás meghűlés és hasmenés esetén

6. A mogyoróbokor leveléből készült teája: izzasztó, vizelethajtó, bélhurutot megszüntető hatású, toroköblögetésre és bőrkiütések ellen, valamint aranyér gyógyítására (utóbbira külsőleg: ülőfürdőként is alkalmazhatjuk a teát)

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr916308124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása