Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Pénteki étkezési tipp: a gyömbér

2014. február 21. - Blanka Hámori

A gyömbérnek több fajtája létezik: a barbadosi (hámozatlan, fekete) és a bengáliai (fehér, hámozott). Intenzív aromája miatt a takarékosan bánjunk vele (túladagolva kesernyés ízt ad az ételnek), a főzés utolsó fázisában használjuk, így kiemeli az étel ízét. Szuper gyomorerősítő, étvágyjavító, emésztést elősegítő hatású! Készíthetünk belőle teát is: kiváló vértisztító hatású, valamint jó meghűlés, torokfájás, gyomorbajok, puffadás, étvágytalanság és gyengeség ellen! Jó hányinger és szédülés esetén is, használhatjuk pl. tengeribetegség megelőzésére.

RECEPT: gyömbéres-mézes tea

A gyömbért megtisztítjuk, meghámozzuk, és felszeleteljük egy éles késsel. (A gyömbér irtja az influenza vírust, erősíti az immunrendszert, és lázcsillapító hatása van, enyhíti a mellkasi fájdalmakat.) Egy citromot szintén felszeletelek, és a gyömbér mellé teszem egy bögrébe. (C-vitamin!!) Az egészet leöntöm forró vízzel, és ha már nem forró a tea, mézet teszek bele. (A méz szintén immunrendszer erősítő hatású, és jó a légúti betegségek ellen.)

 

Fitneszanyu-tipp: a teázás nemcsak különleges hangulatot ad a hideg estéken, de  változatossá teszik a víz-pótlást, de az üdítőkkel és szörpökkel ellentétben kalória nélkül. (Vigyázat! A legtöbb gyümölcstea fekete teából készül!)

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr5516308128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása