Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

8. modul - Nagy Megújuló Tanfolyam

2014. február 23. - Blanka Hámori

8. modul: feb. 24. - márc. 2.

TÁPLÁLKOZÁS

A 8. hétben járunk, és mivel 4 hetente böjtölünk, ezért ezen a héten is kérlek szánj rá egy napot! Ezenkívül új tananyag következik:
TEJ, TEJTERMÉKEK
Sűrűn felmerülnek olyan elméletek, miszerint ki kéne iktatni a tejtermékeket az étrendünkből, de a jelenlegi tudásunk szerint ez nem lenne helyes: a tejtermékekkel fehérje, fontos ásványi anyagok jutnak a szervezetbe. Pl. elsődleges kalcium forrás, mely a csontozat, fogazat szempontjából fontos. zsírtartalmuk miatt lehetnek hizlalóak, tehát figyeljünk oda, hogy alacsony zsírtartalmú termékek közül válogassunk. Másrészt a cukor tartalomra is figyeljünk oda a gyümölcsjoghurtok esetében! (Ezeket készítsük el mi natúr joghurtból és friss gyümölcsből!)
NEM AJÁNLOTT:
Zsíros tejtermékek, sajtok: 2,8%-os tej, házi tej, 20 %-os tejföl, 25 g/100 g zsírtartalom feletti sajtok. Édes tejtermékek, túrókészítmények, túrókrémek cukrozott gyümölcs joghurtok, tejdesszertek, pudingok, pl. Túró Rudi, tejszelet, puding, stb.. Tejszín
AJÁNLOTT:
Csökkentett zsírtartalmú tejtermékek1,5%os tej, félzsíros vagy zsírszegény túró, 0%-os joghurt, kefir stb. Zsírszegény sajt: Óvári, Köményes, Tenkes, Light Mozzarela, Light Trappista Házi gyümölcsjoghurt (natúr joghurtba friss vagy fagyasztott gyümölcsök), túrókrém
EDZÉS
•A héten az A-nappal variálunk (tudod, amelyik a múltkor még maradt az eredeti). Mostantól, hogy pörgősebb, izzasztósabb legyen ez az edzés, az ún. szuper-szett módszerrel fogunk dolgozni. A módszer arról szól, hogy 2 gyakorlatot összekapcsolsz. Eleinte biztos, hogy fárasztónak fogod találni, azonban biztosan hamar megszereted majd ezt a módszert, hiszen rengeteg előnye van! Lássuk, miről is szól!
•A következő dián új sorrendben szerepelnek az eddigi gyakorlatok. Az első gyakorlatpár a fekvőtámasz és a guggolás. Ez szuper-szett módszerrel a követezőt jelenti: ha megvannak a fekvők, azonnal (pihenés nélkül!) jöhetnek a guggolások, majd újra pihenés nélkül a fekvő és így tovább. Ha az első párral készen vagy, jöhet a következő ugyanezzel a módszerrel. Ez azért jó módszer, mert egyrészt rengeteg időt spórolhatsz, ha az eddigi fél – egy perc pihenőket kihagyod, másrészt pedig rendkívül intenzívvé teheted az edzésedet! A láb gyakorlatok ugyanis nagy izmokat dolgoztatnak meg, ezzel megemelve a pulzust, ami fent is marad, míg a kisebb (felsőtest) izmokra dolgozol. A koncepció ugyanaz, mint az intervall kardió edzésednél, vagy az új köredzésednél: a pulzus végig fent marad, ezzel elősegítve a zsírégetést, azonban amíg az egyik izomcsoport dolgozik, a másik izomcsoportnak van lehetősége pihenni. Az egyes gyakorlat-párok között természetesen tarthatsz 2 perc szünetet, míg kifújod magad és iszol egyet.
Tehát az edzésterv:
(bemelegítés)
Fekvőtámasz, teljes guggolás
Vállbólnyomás, kitörés hátra
Oldalemelés, vádligyakorlat
Bicepsz, tolódzkodás
Hasprés, fordított hasprés
Felhomorítás
(nyújtás)
Mindegyikből ugyanúgy 3 kör van, mint eddig, viszont már azokkal az ismétlés számokkal dolgozz, amit legutóbb kialakítottál magadnak. Ha most is szükséges, emelj megint. Ha izmot növelsz, akkor az ismétlés számon továbbra s csökkents, a súlyzókon növelj.
LÉLEK-NAP
SZERETTEINK NAPJA
•A heti lélek-nap különleges élményeket és felismeréseket hozhat a számodra, feltéve, hogy komolyan veszed, és a lehető legnagyobb szeretettel végrehajtod! A szeretteink azok, akikkel akár együtt élünk, akár távol tőlük, és akár tudatosul bennünk mennyire fontosak, akár nem – mégis hatalmas fájdalom érne bennünket, ha hirtelen nem lennének. A Nagy Megújuló Programnak fontos része a lelki megújulás és újrakezdés is, így itt az ideje, hogy az emberi kapcsolataidat illetően is levedd a régi szemüveged! Főként azért, mert valószínűleg egyre jobban és jobban érzed magad a bőrödben – és ezt az energiatöbbletet immár ideje más emberek felé is kiárasztani! És ki lehetne erre alkalmasabb célpont, ha nem azok, akik a legközelebb állnak hozzád?!
•A legalkalmasabb természetesen nem azt jelenti, hogy a legegyszerűbb is. Valószínűleg könnyebb egy idegenhez kedvesnek lenni, mint a saját (sokszor bosszantó) családtagjaidhoz, barátaidhoz. Azonban a megújulásod lényege, hogy az új szemléletre, új érzelmekre és élményekre állsz készen – az emberi kapcsolataid terén pedig a mai napon pontosan ezeket fogod megismerni.
•A mai napon több apró feladatot kapsz, és nem muszáj mindegyiket pont ma végrehajtanod – de természetesen megteheted! Fontos, hogy nem kell következményeket elvárnod a dologtól – csak azért tedd meg, hogy a szíved (és az ő szíve) örüljön!
•1. feladat: Válassz ki valakit, akivel ideje lenne éreztetned, hogy fontos számodra és törődsz vele! Hívd fel a nap folyamán, és kérdezd meg, hogy van-e valamire szüksége (pl. beugorj-e a közértbe valamiért), vagy meglátogasd-e?
•2. feladat: Válassz ki valakit, akinek túl régen mondtad el, hogy mennyi mindent köszönhetsz neki, esetleg csak annyit, hogy fontos és szereted. Olyan valaki is lehet, akivel megszakadt a kapcsolatod egy összetűzés miatt, és hiányzik. Írd meg neki egy sms-ben, hogy mit érzel!
•3. feladat: Válassz ki valakit, vagy valakiket, és írd le, mit szeretsz bennünk, mit teszik bennük, mit tisztelsz bennük! Külső és belső tulajdonságokat, a humorukat, az eredményeiket, a hangjuk színét – mindent!
HÁZIFELADAT
tejtermékek kiválasztása
2 kardió edzés
2 kondi edzés (A és B nap!)
lélek-nap
Miben segíthet egy személyi edző a 8. héten?
•még több tudnivaló a tejtermékekről, napi bevitelről, stb.
•korábbi edzések személyre igazítása
•a szuper-szett edzés pulzushoz igazítása, szükség esetén lecserélése az  edzettséget figyelembe véve
•új gyakorlatok bevezetése
A személyre szabott segítség 100% biztonsággal vezet el a célodig!
Hívj bátran! 0620 235 9758
Hámori Blanka
személyi edző
életmód tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr5916308160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása