Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

"Az anyukának nem feladata a jó forma"

2014. február 27. - Blanka Hámori

Egy felháborodott levelet kaptam a napokban a blogon keresztül, ami nagyjából arról szól: az anyaság és fittség nem fér össze, ezért a blog felesleges sőt káros! Mivel már máskor is jött hasonló reakció, szeretnék most itt a blogban egyszer és mindenkorra tiszta vizet önteni a pohárba a témával kapcsolatban.

 

A levél néhány részlete (név nélkül)

"Egy anyuka dolga nem az, hogy jól nézzen ki, az anyukának nem feladata a "jó forma". Hanem a baba ellátása! A baba legyen az első! (...) Károsnak tartom azokat a képeket a neten, ahol a fitnesses anyukák vagy sztárok képeivel azt mutatják: a szülés utáni napon már kockahasúnak kell lenni! Ez össze zavarja a nőket, mert ha ennek az ideálnak nem felelnek meg, rosszul érzik magukat - de ha megfelelnek, nagy valószínűséggel ártanak a babának. (...) Ezzel a bloggal is ez a bajom!"

 

Válasz a levélre

Kedves levélíró!

Köszönöm leveled, engedd meg, hogy válaszoljak az felsorolt észrevételekre! Teljesen egyetértek veled abban, hogy "a szülés másnapján kockahas"-jellegű képek, posztok árthatnak az újdonsült anyukáknak. Felhívnám azonban a figyelmedet arra, hogy ebben a blogban soha ilyen kép nem jelent meg.

Szeretném tisztázni, hogy ez egy szakértői blog, ahol képzett és tapasztalt szakember írásaival találkozhatsz! Egészen biztosan nem olvashatsz itt az egészségre (mama vagy baba egészségére) káros módszerekről, technikákról!

A számtalan olvasói, vendégköri tapasztalat (és saját tapasztalat) azt mutatja, hogy a mama jó közérzete biztosítja a baba jó közérzetét is. Ezért én azt gondolom, hogy az egészség, kiegyensúlyozottság igenis a mama "feladata", természetesen egyéni életritmusának megfelelően. A blogban nem található bátorítás arra vonatkozólag, hogy a baba "kárára" eddzünk vagy diétázzunk - sőt, éppen ellenkezőleg!

Szeretném leszögezni, hogy ez egy fitnesztémájú blog, elsősorban olyan anyukáknak, akik a baba mellett hobby-szinten vagy életmódváltás céljából mozogni szeretnének. Amennyiben Te úgy gondolod, hogy a fittség/egészség és anyaság nem fér össze, természetesen nem szeretnélek meggyőzni az ellenkezőjéről. Ez esetben azonban rossz helyen jársz - ebben a blogban ugyanis pont azt mutatjuk be, hogy a 2 nagyon is összefér! :)

Üdvözöllek,

Hámori Blanka
személyi edző

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr1216308142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása