Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

10. modul - Nagy Megújuló Tanfolyam

2014. március 09. - Blanka Hámori

Márc. 10-16.

TÁPLÁLKOZÁS

Remélem, hogy az eddigi tudásanyagot már alkalmazod a gyakorlatban, egészen az első héttől egymásra építed az új lépéseket! Ha igen, akkor szuper, valószínűleg sok új étel szerepel az étrendedben. Ha nem figyeltél eddig kérlek, vedd elő a korábbi modulokat, és nézd át, mely pontokra kell ügyelni a táplálkozás során! Heti újdonság:
ZSÍROK, OLAJOK
Zsiradékok tekintetében nagyon könnyű dolgunk van: egyszerűen igyekezzünk minimális mennyiséget használni! Legen szó vajas kenyérről vagy hús sütésről, próbálj csökkenteni a használt zsiradék adagon! Az is jó megoldás, ha olyan tehnikákat, eszközöket alkalmazol, mely nem igényel zsiradékot: pl. grillezés, sütőzacskó, tefál.
NEM AJÁNLOTT:
•Állati eredetű zsiradékok, disznózsír, szalonnaTejszínes ételekzsíros ételek, chipsek(margarinok)
AJÁNLOTT:
•Növényi zsiradékok: olíva- repce-napraforgóolaj, tökmagolaj, lenmagolaj stb. (főként salátákhoz hevítés nélkül felhasználva) Kókusz zsír (ételkészítéshez)
EDZÉS
A héten végezd ugyanúgy az edzéseidet, ahogyan eddig, kivéve egyetlen apróságot:
iktass be valami egészen új mozgásformát!
Próbálj ki valami újat, amit eddig sosem mertél, mert úgy érezted nem menne! Vagy olyat, amire régóta áhítozol, csupán nem volt lehetőséged eljutni az adott foglalkozásra. Tippek:
•táncos típusú mozgások (zumba, latin tánc, hastánc, stb.)
•funkcionális edzés, TRX, kettlebell
•spinning, spin racing
•jóga, pilates
•edzőterem (ha eddig otthon edzettél)
•szabadtéri edzés (ha eddig teremben edzettél)
•stb
LÉLEK-NAP
A BÁTORSÁG NAPJA
•A héten az edzés-újítás és a lélek-nap összefügg egy kicsit. Kipróbálni magunkat valami újban: bátorság.
•Ha szóba kerül a bátorság témája, mindig egy idézet jut eszembe A neveletlen hercegnő c. filmből: „A bátorság nem a félelem hiánya, hanem a döntés, hogy van, ami a félelemnél fontosabb.” Ez a mondat egyrészről megnyugtat bennünket, hogy a félelem érzet önmagában nem rossz, és mi sem vagyunk rosszak attól, hogy érezzük – hiszen mindannyiunk életében természetesen jelen van! Másrészről pedig elgondolkodtat azon, hogy mennyire is fontos nekünk az adott cél. Minél több kudarcélményed volt a fogyással, formálódással kapcsolatban, annál több félelemmel vágsz neki egy újabb programnak. Ha valaha valaki kinevetett, vagy a szemedre vetette, hogy nem tudtál egy diétát tartani, valószínűleg annál nagyobb a félelem benned, hogy nevetségessé válsz. Minél kevésbé tartható edzést választottál, annál jobban félsz most, hogy ez is túl sok lesz, és a végén csak az derül ki, hogy gyenge vagy. Minél több nagyméretű ruha van a szekrényedben, annál inkább érzed a félelmet, hogy végleg rajtad marad a felesleg.
•A mai feladatunk tehát: legyőzni a démonjainkat!
•1. lépés: Gondolkodjunk el, milyen félelmeink vannak, tegyük fel a kulcskérdést önmagunknak: mi a legrosszabb, ami történhet?! Szedjük össze az érzéseinket, és fogalmazzuk meg a félelmet! (Pl. Érzés: Még soha nem voltam edzőteremben, és nem tudom, hogy „mit kell csinálni”, lehet, hogy beégek, én leszek a legbénább! Félelem: Bebizonyosodik, hogy soha nem leszek fitneszanyu, nem vagyok oda való!)
•2. lépés: Idézzük fel a célunkat! (Pl. tavasszal a házassági évfordulónkon el akarom kápráztatni a párom, azzal az (egy számmal kisebb) piros ruhával, amit kinéztem magamnak tegnap.)
•3. lépés: Tegyük mérlegre a célt, és a lecsupaszított félelmünket! (Pl. Melyik érzés a fontosabb?! Ahogy a piros ruhában nyáron már gyönyörűbb vagyok, mint valaha, vagy hogy esetleg rosszul végzek egy gyakorlatot az aerobik órán, és mindenki előtt kijavít az edző?!)
•4. lépés: A végső csapás – tegyünk gyakorlati lépést a félelem ellen! (Pl. Nem határozom el, hogy edzőterembe fogok járni, de legalább kipróbálom: veszek egy napi jegyet, és bemegyek egy kezdő órára, majd nem ostorozom magam, ha nem voltam a legjobb – de nagyon örülök, ha sikerült megküzdenem egy (többéves) félelemmel!)
 
HÁZI FELADAT
A héten tehát ezekre kell figyelned:
zsiradékok kisebb adagban
2 kardió edzés, 2 kondi edzés
egy ÚJ mozgásforma!
lélek-nap
Miben segíthet egy személyi edző 10. héten?
•még több tudnivaló a zsiradékokról
•napi szükséges zsír-bevitel kiszámítása
•új edzésforma ajánlása: igény-személyiség, edzettség, célok tekintetében
•korábbi edzések személyre igazítása, új gyakorlatok bevezetése
A személyre szabott segítség 100% biztonsággal vezet el a célodig!
Hívj bátran! 0620 235 9758
Hámori Blanka
személyi edző
életmód tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr5016308176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása