Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

11. modul - Nagy Megújuló Tanfolyam

2014. március 16. - Blanka Hámori

márc. 17-23.

TÁPLÁLKOZÁS

Ezen a ponton nagyvonalakban már tisztában vagy a helyes táplálkozás alapszabályaival. Ha betartottad a „játékszabályokat”, akkor
1. hétről-hétre egymásra építetted a tudnivalókat
2. ezek rögzültek
3. és mára természetes módon figyelsz oda rájuk.
Ezen a héten azonban még egy nagyon fontos dolgot meg kell tanulnod: a tervezést. Hogy ne „szaladjanak előre” a kalóriák, jó ha előre megtervezed, mikor mit eszel. Ha igazán nyugodt akarsz maradni az étkezést illetően, már reggel gondoskodsz a napi adagokról (pl. dobozban beviszed az ebédet a munkahelyedre, hogy ne hazaérve törjön rád a farkaséhség, hanem ott, nyugodtan az ebéd szünetben elfogyaszthasd az adagot.)
Az eheti jelszó tehát: TERVEZZ ÉS DOBOZOLJ! :)
EDZÉS
Ezen a héten egy nagyon izgalmas játékot fogunk játszani az edzésekkel kapcsolatban! :)
1. Válassz ki az A-napból és a B-napból is 2-2 olyan gyakorlatot, amit a legkevésbé szeretsz!
2. Küldd el nekem e-mailben, pl. így:
A: kitörés hátra, tolódzkodás padon
B: ferde hasprés, hegymászás
3. Válaszban kapsz helyettük 2-2 gyakorlatot, melyeket még nem ismersz! Innentől kezdve ezeket a gyakorlatokat kell végrehajtanod, ugyanoda beillesztve az edzésedbe, ahol a „nem-szeretem” gyakorlatok voltak.
Aki nem küld nekem szerdáig e-mailt, az is kap gyakorlatokat!! :) (Ez egy ilyen tanfolyam… Nincs lógás :)
A játék lényege: a szervezet akkor fejlődik, ha új ingereket kap! (Ezért van, hogy pl a személyi edzésen a haladó vendég majdnem minden edzés napon új edzéstervvel dolgozik.)
LÉLEK-NAP
AZ IDŐNYERÉS NAPJA
•A testileg-lelkileg kiegyensúlyozott életvitel kulcsa az időhöz való helyes hozzáállás – magyarul a jó időbeosztás. Ebben a fitneszedzők, az életvezetési tanácsadók, a vállalati trénerek, a pszichológusok mind egyet értenek. Ha eddig nem tartottad fontosnak az időbeosztás témáját, ez a nap különösen sok újdonságot tartogathat számodra – ugyanis mostantól megszűnhet a végtelen harcod az idővel, az átláthatatlan program-áradat. És még magadra, az edzésedre és a pihenésedre is több idő juthat – ami pedig a szép testforma elnyerésének az alapja!
•Az időbeosztás nem azt jelenti, hogy veszünk egy határidőnaplót és reggel 7-től este 10-ig betáblázzuk magunkat, kicentizve minden órát. Ez tarthatatlan lenne, hiszen nyilván kellenek lyukas időszakok, mikor megiszunk egy kávét, leülünk egy kicsit szusszanni. Azon kívül a program nyilván változhat is, mert lehet, hogy egy régi ismerőssel véletlenül összefutunk, és egy jót beszélgetünk akár félórán keresztül, vagy elmarad a gyerek utolsó órája, és hamarabb ér haza. A spontaneitásnak és egy ésszerű kényelemnek tehát jelen kell lennie az életünkben!
•Azonban nagyon sokat segít, ha (kezdetben csak a főbb) tennivalókat leírjuk, mellettük a tervezett kezdési és befejezési időponttal. Ezek a programok adják meg a napunk pilléreit, és minél inkább betartjuk a tervezett időpontokat, annál átláthatóbbá válik a napunk. Ez a velünk együtt élőket is segítheti, hiszen már a nap kezdetén el tudjuk mondani, mikor számíthatnak ránk, és mikor nem lesz időnk. Másrészről nekünk is egy biztonságot ad, hiszen tudjuk, hogy az adott tevékenység ma 5-től vagy holnap szerepel a naptárban – így eltűnik a folyamatos elmaradottság-érzés! Használhatunk színes tollakat is: a piros munkát, a kék az ügyintézést jelenti, a szürke meg mondjuk az olyan apróbb, tologatható munkákat, mint a mosogatás.
•Minél jobb az időbeosztásunk, annál jobban átlátjuk, hol folyik ki a kezünkből az idő! A Facebookozás és a tévé bambulása órákat vehet el a napunkból – ez azonban csak akkor tudatosul bennünk, ha tudjuk, mikor mit kellett volna helyette csinálnunk! Neked mennyi időd szabadulna fel (pl. edzésre) ha fele annyit lógnál a neten, mint eddig?! Figyeld meg! És azt is, hogy a leírt időbeosztásból, mi az, amit a legkevésbé tudsz tartani – hiszen annak is megvan a jelentősége! Csak az edzés marad el mindig?! Ez bizony gyanús, nem? A szépen megtervezett napot kész öröm elkezdeni! Próbáld ki már holnap egy reális, tartható tervezettel, és folyamatosan dolgozz rajta, hogy jobb és jobb időnyerő legyél!
HÁZIFELADAT
A héten tehát ezekre kell figyelned:
tervezés, dobozolás
2 kardió edzés
2 kondi (2-2 új gyakorlattal!)
lélek-nap
Miben segíthet egy személyi edző 11. héten?
•mintaétrend összeállítása 1 hétre, a tervezés szempontjai
•praktikus tanácsok „dobozoláshoz”
•korábbi edzések személyre igazítása
•új gyakorlatok és módszerek bevezetése akár minden edzésen, helyes végrehajtás bemutatása, kontrollálás
A személyre szabott segítség 100% biztonsággal vezet el a célodig!
Hívj bátran! 0620 235 9758
Hámori Blanka
személyi edző
életmód tanácsadó
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr5616308188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása