Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Miért nem leszel olyan, mint egy fitness modell a színpadon (ha nem akarsz)?

2014. április 05. - Blanka Hámori

A fitness modellek képe alatt sokszor látni ilyen kommenteket: "nem szexi az erezett has", "nem akarok ilyen férfias kockákat" stb. Azt is imádom hallani, mikor a nők kijelentik: nem vesznek kézbe 3 kilósnál nagyobb súlyt, mert nem akarnak túl izmosak lenni. A legjobb meg, mikor valaki azzal kezdi az edzést, hogy ő csak szálkásodni akar. Megnyugtathatok mindenkit, ez a fajta lepucoltság, amit a versenyzők esetében látunk, nem fenyeget senkit, aki nem kifejezetten ezért dolgozik kőkeményen!

Azt ugye számtalanszor átbeszéltük, hogy a színpadon álló lányok izomzata nem a 2 kilós kézisúlyzótól, vagy néhány lábemelgetéstől olyan amilyen. Sőt, ha viszonylag nagy súllyal dolgozol, és a lábemelgetés helyett guggolsz néha, még akkor is nagyon távol vagy az ő szintjüktől. Szóval a versenyzők erőnlétét ne becsüljük alá, és ne féljünk attól, hogy néhány hét alatt elérjük majd, amit ők hónapok/évek alatt : )

A szálkásságról és lepucoltságról pedig annyit, hogy 1.) szálkásodni csak az tud, akin már van izom. Tehát ez nem egy kezdeti, hanem egy többedik lépés, a plusz-kilók leadása utáni, erőnlét-fejlesztés utáni lépés. 2.) Azok a képek, amiket mi látunk a neten pl. stúdióban vagy versenyen készült képek többséggel nagyon komoly felkészülés után készültek. Abban a pillanatban, amely pillanatra ezek a lányok hónapokon át készültek, és az utolsó napokban az utolsó simításokat is elvégezték. (A versenyzők pl. a színpadon teljesen zsírtalanított és víztelenített állapotban vannak, ez a "csúcs", mely állapotot nem is tudnák tartani tovább!) Tehát nem spontán néznek ők így ki, az év 365 napján, hanem "formaidőzítve" vannak. Az off-szezonban az ő izmaik is valamennyire fedettek. Például Toldi Zsuzsanna, gyönyörű magyar bajnokunk versenysúlya 57-58 kg, míg szezonon kívül 60-62 kg! Persze nyilván akkor is baromi jól néz ki, kockás a hasa stb. mégis észlelhető némi különbség!

Szóval ez jusson eszedbe, mikor bőszen szálkásítasz a 2 kilós súllyal, vagy félsz, hogy túl nagy leszel!! Nem olyan egyszerű ám úgy kinézni, mint a lányok a színpadon! Persze ha ez a célod, akkor el is érheted!! Eddz bátran, vidáman ma is!! :)

Üdv, Blanka

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr1216308182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása