Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Ilyen lett a hasam a műtét után - összefoglaló

2014. június 25. - Blanka Hámori

Az elmúlt hónapokban Zsuzsi próbált Nektek néhány hasznos, hassal , hasizommal kapcsolatos cikket írni, amivel közelebb hozott Benneteket ehhez az igen fontos témához, hisz ki az akit még sose foglalkoztatott a túl nagy,  (túl lapos?:), túl hurkás vagy éppen túl kockás hasa. Saját történetén keresztül próbált bennünket rávilágítani ennek fontosságára és fényképekkel illusztrálni az eseményeket. Most egy utolsó cikkel jön ebben a témában, mert többen érdeklődtetek nála is, nálam is. A folytatásban már nem szakmailag közelíti meg a kérdést, egyszerűen Zsuzsi leírta hogyan is élte meg és hol tart most a regenerálódási folyamatban, hogy tudjátok mi várható a műtét után.

ZSUZSI BESZÁMOLÓJA: 

Aki nem olvasta előző cikkeimet nekik pár sorban az előzményekről:  Történet a hasammal akkor kezdődött, amikor megszültem második (ismét) gyermekemet. Mindketten nagy súllyal jöttek a világra, én pedig meglehetősen kicsi voltam hozzájuk képest.  A második gyermekem után már látszott, hogy nem fogom tudni tornával helyreállítani és normalizálni az állapotot, ezért  sebészhez kell fordulnom. A terhesség során a hasizmom nem bírta a rá rótt változást, nagymértékű nyúlást.  A műtét kb. 2,5 hónapja volt, oka az egyenes hasizom nagy mértékű eltávolodása és köldöksérv.

Mi történt azóta? A műtéttől számítva  4.héttől aktív résztvevője vagyok a saját Spin Racing óráimnak, a műtét utáni 8.héten pedig a "Kihívás napja" keretében megrendezett 5 órás Spin Racinget tekertem végig, mindenféle hasi fájdalom nélkül (persze más volt, láb-talp, fenék : )). Egyelőre egyetlen egy problémám van ezzel az egésszel, mégpedig hogy a hasamra még nem tudok edzeni, a hasizom gyakorlatokra még várnom kell, azokat nem bírom...  azt hiszem, még hónapoknak kell eltelnie, mire megerősödik annyira, hogy elkezdhetek a kockákon dolgozni, addig pedig nem vagyok annyira lelkes az edzésekben... A “kötelezőt” megcsinálom, de még mindig nem az igazi az intenzitásom : ) Nagyon-nagyon várom, hogy végre a hasizom gyakorlatokat is beépítsem az edzéseimbe!

Most már nem kell erős idegzetűnek lennie annak, aki megnézi hol is tart a hasam jelenleg, szerintem legalábbis... : ) De lehet hogy csak én szoktam meg? : )

mutetelsohet_tizenkethet_osszehasonlito-600x158.png BAL: a műtét után közvetlenül - JOBB: jelenleg (2,5 hónap elteltével)


Ezt még nem tudom tapasztalatból írni, de nagyjából fél–1 év amíg a has keménysége és érzéketlensége megmarad, ha valaki hasba akar verni kicsit olyan érzés, mintha “zsibbadna”. A heg körül is kemény-merev a hasam, ezek mind fel fognak puhulni (állítólag és remélhetőleg :). De semmiben nem zavarnak ezek a “mellékhatások” : )

Mutetutan_mutetelott1-600x235.png BAL: a műtött has szép lapos, a hasizmok épek - JOBB: a korábbi előredudorodó has, szétnyílt egyenes hasizom és köldöksérv...


Nagy kérdés, hogy szerintem megérte-e és újra bevállalnám-e, ha szükséges lenne. Igen... 1-2 hétig volt kőkemény a helyzet, az önellátás és gyerekek ellátása. Igazán durvának csak az első pár nap számított, de ezt leszámítva az eredmény tudatában mindenképpen megéri, ha nincs másképp lehetőség a has helyreállítására illetve ha egyéb, súlyosabb következmények is vannak (köldök vagy hasfal sérv, stb..)

terhesizmok1.jpg A legtöbb esetben az egyenes hasizom a szülés után eltávolodva marad - a kérdés csak az, hogy mennyire...


Természetesen első körben mindenképp meg kell próbálni természetes úton, tornával – étkezéssel, minden módszerrel egy elfogadható hasat beállítani, de ha már nincs mit tenni, akkor én javasolni tudom a műtétet, mert utána nem elég, hogy a saját ruháinkba visszafogyhatunk, még a látvány is önmagáért beszél, lapos has a gyerekek szülése után, szerintem minden nő álma, és kevés olyan szerencsés nő van, akin valóban nem hagy nyomot a terhesség.

Remélem történetemmel tudtam segíteni azoknak, akik előtte állnak, további kérdés esetén pedig még mindig szívesen állok a rendelkezésetekre akár a blogon keresztül, akár facebookon, akár e-mailben: zsuzsanna.rezneki@gmail.com

Zsuzsi korábbi beszámolója - csak erős idegzetűeknek a képek miatt itt!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2516308244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása