Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Kitágult hüvely a szülés után?

2014. szeptember 09. - Blanka Hámori

Biztos ti is hallottátok már a fergeteges, megunhatatlan poént amit az ismerősök, vagy rosszabb esetben apukák sütnek el a szülés előtt álló nőknek : „ha nagyon kitágulna, max kérsz még egy öltést az orvostól!

bb

 

Hehh. Persze emögött a poén mögött ott a félelem (a nőé, az apukáé, a fiatal szülés előtt álló lányoké....), hogy a kitágult hüvely, és a megromlott szexuális élet kötelező járuléka a szülésnek! Érdekes, hogy míg a mell megereszkedésével, vagy a sriás bőrrel vagy tudsz kezdeni valamit vagy nem... addig a hüvely-kérdés viszonylag több lehetőséget ad.

Először is szögezzük le, hogy a hüvely az egyik legrugalmasabb szervünk, és hogy a természet pont arra találta ki őt, hogy tudjon nagymértékben tágulni, majd nagyon jól visszaállni az eredeti állapotára is. Másrészt emlékezzünk, hogy egy izomról van szó, és az izom szóról mit jut eszünkbe? ERŐSÍTÉS!!  Már vannak ismert, bevált, elérhető „edzésprogramok”  - pl. a Kriston-féle intimtorna alap mű az anyukák körében, akik érintettek ebben a témában és nagyon jó eredményekről számolnak be! Arra azért figyeljünk, hogy ezeket a gyakorlatokat érdemes már a terhesség kezdetétől vagy még korábban alkalmazni, és azt se feledjük, hogy a szülés után 1 év szükséges míg minden a helyére kerül a testünkben… Vagyis ne kérdezgessük a szülés utáni 2. héten a férjünket, hogy ugyanolyan szűkek vagyunk-e már mint lány korunkban. (Ahogy azon se lepődjünk meg, ha akár pár hónap után is fáj a behatolás…) Fő a türelem, és a nyugalom!

Ahogy az egyéb változásoknál(megereszkedett mell, hízás a szülés után stb.), úgy itt is zsákba macska, hogy pont a Te esetedben mi lesz a baba világra jötte után… Nem mindegy pl. hogy mekkora volt a baba, hányadik szülésen vagyunk túl, és az sem, hogy genetikailag mennyire rugalmasak a szövetek, milyen volt a hüvely szülés előtti állapota, stb. (Érdekesség, hogy van olyan is, mikor egy nő, akinek túl szűk volt a hüvelye, és pont ez okozott neki problémát korábban, a szülés után elégedettebb, mint valaha.)

A lényeg tehát, hogy higgadtan, türelemmel, és persze tornára elszántan kezeljük ezt a kérdést is - csak úgy, mint az élet egyéb nagy problémáit. :) A cél az, hogy igyekezz természetes önszeretettel kezelni a bekövetkezett változásokat, nem elmozdulni sem a "anya vagyok, nekem már mindegy"-véglet felé, sem pedig a "szülés után 2 nappal bombaformában kell lennem"-véglet felé!

 

A szülés után számos más változással is számolnod kell (mell megereszkedése, striás bőr, túlsúly, stb) mely mind természetes folyamat, de persze mi nők ismerjük az ellenszereket... : ) Olvass erről bővebben egy másik cikkemben, itt: ITT!!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr9516308256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása