Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Így találd meg az ideális edzőtermet!

2014. szeptember 16. - Blanka Hámori

Még sosem jártál edzőterembe, és fogalmad sincs, milyen szempontok alapján válassz termet? Nem tudod mi számít "közepes árnak", és kicsit tartasz tőle, hogy körbe állnak a gyúrósok, miközben bénázol a mellgéppel? ; ) Egyszóval, ha halvány lila gőzöd sincs, hogyan veselkedj neki a (jó) edzőterem keresésnek, akkor ezzel a listával most megkönnyítjük a dolgod.

10 szempont, amire figyelj ha a tökéletes termet keresed!

55555

1. Helyszín

A legfontosabb kérdés: hol? Itt az összes budapesti konditerem listáját megtalálod, a célszerű, ha az otthonodhoz vagy a munkahelyedhez van közel a terem. Ha a munkahelyedhez van közel az azért jó, mert nem kell külön újra elindulnod este, hanem munkába menet/jövet muszáj bemenned, hiszen ha már magaddal cipelted az edzőcuccot... :)

2. Szolgáltatások

Röviden szólva: RENGETEG terem van. Nagyjából tudnod kell, hogy első körben mit próbálnál ki, hiszen vannak klubok ahol csak küzdősport van, máshol csak aerobik, megint máshol csak jóga, no és persze vannak a klasszikus edzőtermek kondi, kardió és aerobik résszel. A honlapokon a szolgáltatás menü alatt látod, mire számíthatsz, van-e szauna, kozmetika, stb. Az órarend menüpont alatt pedig a konkrét óratípusokat találod.

no-atvaltozas-edzoterem-663x189

3. Női fitness

Sok nőt zavar, hogy férfiak nézik miközben izzad, szenved, ők a "női fitness" vagy kifejezést üssék be a keresőbe. Tipp: H2O Női Fitness, XVI. ker.

4. Árak, elfogadó helyek

Óriási különbségek vannak árak és termek között, de azért naponta 500-1500 Ft-ból már mozoghatunk egy jót! Amire nagyon figyelj bérlet vásárláskor, hogy milyen megkötések vannak: pl. 30 napig le kell járnod az alkalmakat, vagy csak délelőtt használhatod vele a termet. Az sem mindegy, hogy "napijeggyel" mész aerobikozni (több órán bent maradhatsz), vagy "órajegyet" vettél! Hogy a teremben milyen kártyát, bónuszt stb fogadnak el, azt a honlapon általában megtalálod.

corner

5. Gépek, eszközök

A kardió és kondi gépek használata nem olyan bonyolult, mint elsőre gondolnád. Általában van egy "terem edző", akinek az a feladata, hogy eligazítson a gépek között.  A kardió gépek viszonylag egyszerűek, a használatukról itt van egy kis gyorstalpaló : ) A kondigépeket és súlyokat igyekezz helyes kivitelezéssel használni - ehhez jól jöhet az említett teremedző megkeresése.

6. Személyi edző

A terem edző szívesen megmutatja a gépeket, de nem fog végigkísérgetni és konkrét gyakorlatsorral ellátni, nem ez a feladata. Ehhez már a személyi edzőt kell megkeresned. Persze nélküle is elérhetsz jó formát, de van 3 eset, amikor kötelező a személyi edző!!

PT-lila

7. Profi edzői gárda

Nem is gondolnád, hogy mennyi kókler dolgozik a fitnesz klubbokban, aki egy hétvége alatt lett "oktató" vagy elvégezte ugyan az OKJ edzőit, de fogalma sincs a szakmáról... Nagyon nézd meg, kinek a tanácsait fogadod meg!!! Ha klasszikus konditeremben gondolkozol, íme egy szuper PROFI CSAPAT, csupa nagybetűvel, a XIV. kerületben. : ) <3

8. A "fíling"

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a siker legfontosabb komponense a fíling! Ha jó kis társasággal, jó hangulatban, motiváló környezetben töltöd az edzés időd, az garantálja neked, hogy rendszeresen és hosszútávon látogasd a termet!

9. Termékek

Ne feledd, hogy a teremben profik adnak tanácsot a táplálkozás témában is! Jobb helyeken van sportban jártas dietetikus, aki az edzőkkel karöltve segít neked nemcsak a diétás-kérdésekben, de a táplálékkiegészítő választásban is! Ez fontos, hiszen a piacon rengeteg az olcsó kamu-cucc, és neked laikusként nehéz kiszűrni az igazán hatékony táplálékokról és táplálék kiegészítőkről!

wellstar_imune_mikroalga_kapszula

 

10. Kis "personal training" studiók

A konditermek zsibongó hangulatát sokan imádjuk, de vannak akiket kifejezetten riaszt. Nekik ajánljuk a kis személyi edzés stúdiókat, melynek lényege az exkluzív személyre szabottság, a komplex szolgáltatás! (Edző, dietetikus, gyógytornász, reflexológus, masszőr, coach stb. csapatban foglalkoznak veled.)

 

Hamarosan még több tippel, infóval jövök Nektek! :) Üdv, Blanka

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr7416308260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása