Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Mit vegyünk otthonra párezer forintból?!

2014. november 13. - Blanka Hámori

"Otthonra szeretnék eszközt venni edzéshez, de nem tudom, mi éri meg legjobban!" - szoktam hallani. Teljes mértékben támogatom az otthoni eszköz készlet beszerzését, legalább 1-2 kis eszköz erejéig, mert az mindig jól jön: beteg a gyerek, nem tudunk edzőterembe menni, esik az eső, nem tudunk futni menni, stb. Az otthoni eszközökkel viszont átmozgathatjuk magunkat bármikor, és túl sokba sem kerülnek! Összegyűjtöttem Nektek, miben érdemes gondolkodni...

5. Fit-ball

A fit-ball egy szuper kis eszköz otthonra, és ha valakinek pl. gerincprobléma miatt eleve is ajánlotta a gyógytornász, akkor kötelező... A jobb fit-ball ára kb. 7000 Ft, de vannak olcsóbbak is már 3000 Ft-tól. Utóbbiaknál általában az anyag és a méretezés szokott problémát okozni.
Előnye: alkalmas pilateshez, nyújtáshoz, gerinctornához, szék helyett ülni rajta
Hátránya: nem ad kellő terhelést, ha csak egy nagy labdánk van, biztosan nem edzük túl magunkat... tehát érdemes legalább 1 kézisúlyzót párosítani hozzá vásárláskor!

jacknife-with-fitball-2

4. Gumikötél

Könnyen beszerezhető, zsebben is elfér, tehát abszolút praktikus és szuperül leterhelhetjük magunkat vele! Ára a boltokban az 1000 Ft-tól kb. 4000 Ft-ig terjed. Ebből is vannak strapabíróbbak és gagyibbak, valamint az sem mindegy milyen nehézségi fokozatot választunk!
Előnye: aktív izommunka, gyógytorna-gyakorlatokhoz is tökéletes, nyújtáshoz is használhatjuk
Hátránya: a vele végezhető gyakorlatok száma viszonylag korlátozott, és kevésbé terhel le ez az eszköz, mint a súlyzók

gumikötél

3. Kézisúly

Egy pár kézisúllyal már rengeteg féle gyakorlatot beiktathatunk az edzésünkbe, és a súlyzó már valódi terhelést ad! Ha befektetünk otthoni eszközbe, mindenképp kézisúllyal kezdjük - az előzőeket (nagylabda és gumiszalag) később kiegészítésképpen iktassuk be! A kézisúly ára a súlytól függ - kezdő hölgyeknek 3 kg-ot szoktuk ajánlani, ez már 3-4000 forinttól elérhető az áruházakban.
Előnye: valódi, színes terheést ad
Hátránya: a kezdeti 3 kg-ot hamar kinövi az ember, tehát érdemes eleve a "fiús" állíthatú súlyokra benevezni a fejlődés érdekében!

untitled

 

2. TRX

A saját testúlyos gyakorlatok és a TRX tökéletes fejlődést biztosít! Otthon a becsukott ajtó, a falbafúrt kappó, a szabadban pedig egy faág bőven elég, hogy edzünk egy jót! Ráadásul viszonylag kis helyen elfér, így bárhova magunkkal vihetjük... Akár kezdők is befektethetnek rá, de az is megoldás ha a program 2. hónapjában szerezzük be, mikor már kicsit megalapoztuk az erőnlétünk... Ára kb 20.000 forinttól terjed felfelé - ez a használt eszközökre és utánzatokra érvényes.
Előnye: bárhol bevethetjük, nagy terhelést ad
Hátránya: nem jön ki párezer forintból

imagesEGTKHJRV

1. Kettlebell

Szuper eszköz, olcsón beszerezhető, tökéletes terhelést ad, nem véletlenül van az első helyen. Mindenképpen bizonyos erőnlét-alapozás és a gyakorlatok helyes kivitelezésének megtanulása után szerezd be! Ára a súlyától függ, lányoknak 6-8 kg-val érdemes kezdeni, ez 5000-8000 Ft befektetést jelent.
Előnye: fantasztikus terhelés

kb

 

Jó edzést, sok sikert! : ) Blanka

Kérdésed van diétával / edzésekkel kapcsolatban? Személyreszabott segítségre vágysz? Kattints IDE!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr8616308280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sebesta Judit 2015.03.22. 18:32:05

Szia Blanka! Az elmúlt hetekben találtam rá a blogodra és nagyon sokat segített! Olyan kérdésem lenne ebben a témában, hogy bokasúlyt szeretnék venni és Te mit ajánlasz hány kilóval kezdjek? Előre is köszi a választ! Szép napot neked!

blanka 2015.03.23. 12:06:39

Nyugodtan mehet a 2kg, de akár már a 3 kilós lábsúly, mert annyira nem számottevő a különbség! Örülök, hogy tetszik a blog, jó olvasgatást! :)
süti beállítások módosítása