Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

A MINDENT ELDÖNTŐ KÉRDÉS (...és válasz)

2014. december 15. - Blanka Hámori

A mai világban, ahol minden az egyénről, egyéni szabadságról és jogokról szól, sűrűn használjuk a "Nekem ez jár"-mondatot. Ez egyrészről jó, hiszen 100 évvel ezelőtt kevés anyuka mondhatta volna, hogy jár neki a kikapcsolódás, a mozgás, időben és pénzben. Ma már igyekszünk mindent a kényelemnek és kellemességnek alárendelni.

Másrészről azonban tudjuk, hogy a sikerhez (legyen az munkahelyi siker vagy siker az alakformálásban) hihetetlen erőfeszítés és önkontroll szükséges. Az élsportolók, az üzletemberek, a feltalálók mindig arról beszélnek, ha valaki megkérdezi, hogyan jutottak idáig: kitartottak, akkor is ha nem volt kényelmes vagy kellemes a munka!

A nagy dilemma tehát, mindenkinek aki az alakját formálni szeretné, hogy mikor legyünk engedékenyek és mikor szigorúak önmagunkhoz?! Jó módszer, ha az egyes szituációkban felteszed magadnak a kérdést:

 

MEGENGEDHETEM EZT MAGAMNAK?!

Pl. eldöntötted, hogy leadsz 10 kilót. A mai 1 aerobik órára azonban nem akaródzik elindulni... Tedd fel a kérdést: MEGENGEDHETED MAGADNAK, hogy kihagyj egy edzést, te aki 10 kilótól akarsz megszabadulni?!

Vagy pl. hatalmas súlyfelesleggel küzdesz,de már elfogadtad, hogy te vagy a "kövér lány", és "így szereted magad, ahogy vagy". Vajon MEGENGEDHETED MAGADNAK ezt a gondolkodásmódot te, aki egy magzat kihordásáért, táplálásért, majd a gyerek egészségéért, életmódjáért vagy (leszel) felelős?!

Vagy pl. azt mondod "Ma még eszem egy nagyot utoljára"... Tehát szerinted MEGENGEDHETED MAGADNAK ezt a hozzáállást te, aki oly régóta halogatod a diéta kezdetét és fogadkozol, hogy lefogysz?!

Persze a fenti kérdésekre nincs jó vagy rossz válasz, pont ez a nehéz benne - mondhatod pl. hogy megengedhetem magamnak a pihenőnapot, a lakomát és hogy kövéren is szeressem a testem. Azonban ebben az esetben légy tudatában, hogy hoztál egy DÖNTÉST - és jusson eszedbe ez akkor is, amikor a sokadik nyáron érzed magad rosszul bikiniben, és irigykedve nézed azokat, akiknek összejött a strandforma...

FB_20140828_10_46_44_Saved_Picture

 

 

Fitneszanyu-tipp: sokat segít, ha feketén-fehéren leírod a célod, ami így, mint egy lámpás, egyértelműen vezet majd! Ha pl. leírtad, hogy "Legfőbb vágyam, hogy szeptember közepére leadjak 6 kilót!!!" - akkor ez egyértelműsíti a választ, mikor a közértben a nasis polc előtt válogatsz

Jó edzést, sok sikert! : ) Blanka

Kérdésed van? Személyreszabott segítségre vágysz? Kattints IDE! :)

 

huz-gép

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr4016308300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása