Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Az első lépés a siker útján: a cél és az út pontos megfogalmazása

2015. január 12. - Blanka Hámori

groove2Minden kezdet nehéz. Azonban a közhiedelemmel ellentétben a változás nem az első edzéssel kezdődik - és nem is a diéta első napjával. A változás legeslegelső lépése a cél meghatározása. Nagyon sokan már itt elbuknak. Később az edzésmódszert vagy a diétát hibáztatjuk, pedig csak az első lépést rontottuk el: nem hoztuk összhangba a valódi célt és a valódi munkatervet.

Pontosan tudnunk kell, hogy mit szeretnénk, mit várunk magunktól, mikor elhatározzuk, hogy mostantól mozogni fogunk. Ha szilveszter éjjelén meg is fogadtuk, hogy az új évben "jobban odafigyelünk" vagy "valamit mozgunk", akkor is érdemes konkretizálni a miérteket. Miért akarok edzeni? Miért és min akarok változtatni? Miért választom ezt a mozgásformát / diétát és nem mást?

Ha tudatos és logikus döntéseket hozunk a kezdetekkor, akkor nagyobb valószínűséggel érjük el a célunkat, mintha lógnak a levegőben a női lapokban olvasott és barátnőktől hallott tippek. Ehhez azonban le kell ülni és pontosan megfogalmazni a célokat. Mit is akarok magamtól, mit várok a mozgástól?!

1. Társasági életet, szórakozást

Ha kevés időnk van társaságba járni, akkor jó összekötni a két kellemeset és olyan sportot választani, ahol hasonló érdeklődésű emberekkel találkozunk, alkalmunk van barátságot kötni, könnyeden elbeszélgetni, nevetni. Ha van heti 1-2 esetleg 3 alkalommal lehetőségünk mozogni, és tudjuk, hogy ezt az igényünket akarjuk kielégíteni, akkor válasszunk könnyebb, átmozgató és elsősorban jó hangulatú órákat! Tipp: Zumba, dance órák vagy pl tancok

2. Kikapcsolódás, lelki egyensúly, önismeret fejlesztése

Előfordul, hogy valakinek a sport a teste és lelke megismerését jelenti. Hogy az elme lecsendesítésére használja a mozgást, a helyes légzéssel és az átmozgató, kiegyensúlyozott edzéssel a stresszt vezeti le, és megtanul befelé figyelni. Nagyon ajánlatos ezeket az óratípusokat is kipróbálni, főleg anyukáknak! Tipp: jóga órák, Pilates

MEDITATION

3. Hobby

Valakinek a hímzés, valakinek a BMX. Nem kell feltétlenül extrémsportokat választani, azonban ha hobby szinten űzzük a sportot, a lényeg a teljesítmény javítása, az egyre jobb és jobb eredmény elérése, és persze a teljes kikapcsolódás. A fitnesz berkein belül is lehet fejlődni pl. futásban, erőedzésekben, és ide sorolhatók az idénysportok is, pl a sízés, vagy vitorlázás, mely hatalmas élményt nyújt.

4. Fogyás vagy tömegnövelés

Az utolsó pont, a formálódás az, ami a legtöbbeket vonz a sport felé, azonban tudni kell, hogy ez kívánja meg a legtöbb kitartást, hiszen folyamatos edzés munkát kíván, kidolgozott tervvel, konkrét célokkal, az adataink (kg, BMI, testzsír százalék) dokumentációjával. Aki valóban változni akar, nem elégedhet meg az 1. kategória vidám edzéseivel, heti 2x, nem koncentrálhat csak a 2. kategória edzéstípusaira, dinamikusabbra van szüksége - és a hobby sportok idényszerűsége sem kielégítő, hiszen egy egyhetes sítúra nem ér fel egy félévig tartó heti 4 edzéssel.

huz-gép

 

Gondold át, mire szánsz/szánhatsz valóban időt és energiát, akkor nem ér csalódás!

Jó edzést, sok sikert! : ) Blanka

Edzés, testkezelés, és diéta összeállítás van nálunk! De csak azokat várjuk, akik ÉLETMÓDVÁLTÁSBAN gondolkoznak és KELLŐKÉPP motiváltak! Mi sem szeretjük a kudarcélményt és az időpazarlást!  Kattints IDE MOST! :) :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr7616308290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása