Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

"Egy jó nap az éjszakával kezdődik!"

2015. január 26. - Blanka Hámori

A pihenés kötelező. Mert a helyes táplálkozás, a mozgás és a pihenés az a hármas fogat, mely a fejlődés felé repít. A fáradtságot soha ne hagyjuk figyelmen kívül, mert ő jelzi, hol tartunk a terhelhetőségünkben, és megvéd a végkimerüléstől.

PASSZÍV PIHENÉS

Ez lehet a „semmittevés” (vagyis mikor ébren vagyunk, de fizikailag nem vagyunk aktívak), vagy az alvás. Az „jó alvásnak” megvannak a feltételei:

  • Kb. 8 óra
  • Egy blokkban
  • A napnak ugyanabban a szakában
  • Éjszaka (mikor kevés a fény- és zajinger)
  • Megfelelő ágy
  • Spontán alvás és ébredés
Fontos az egy blokkban alvás, hogy az ritmusos legyen. Gondoljunk a „REM-megvonásos” kísérletekre (ill. világháborús kínzásokra), mikor óránként megzavarták az alvót, mely mentális és fizikai kimerültséghez vezetett!

Jó tudni, hogy egyetlen átvirrasztott éjszaka 5-6 további napra van (negatív) hatással!

 

AKTÍV PIHENÉS

A fizikális aktivitás általi pihenést nevezzük aktív pihenésnek. Ez több féle lehet:

Más sport: Pihenés lehet egy teljesen más mozgásforma, mint amit naponta végzünk. Fontos, hogy ebben az esetben ne egyezzen sem a helyszín, sem a közeg (pl. víz - szárazföld), ne legyen edzés jellegű: legyen mérsékelt és rövid.

Szauna: Nagyon fontos, hogy a szauna csak akkor pihentető, ha rendszeresen járunk, vagyis heti 1-2 alkalommal. (Amúgy megterhelést jelent a szervezetnek a nagy hőtermelés!) A szaunának több féle formája van, és többféleképen lehet alkalmazni, de a lényeg, hogy NEM AZ A FONTOS, HOGY KI BÍRJA TOVÁBB! :)

Masszázs: A rendszeres masszázs szintén üdítő hatású. A masszázs hat az izomzatra: lehet relaxáló, vagy tónusfokozó, -frissítő.  Vérkeringés és nyirokkeringés fokozó, és természetesen élménynek sem utolsó. :)

Fitneszanyu-tipp: az ágy a legfontosabb bútor a lakásban! A plazma tévé és mosogató gép helyett erre költs, ha szükség van rá! Mindegyik családtagnak jár a jó pihenés!

 

Jó edzést, sok sikert! : ) Blanka

Ha már kialudtad magad, csak egy profi edzésterv és egy személyreszabott diéta hiányzik a TÖKÉLETES formádhoz! :) Ezd bízd ránk nyugodtan! Kattints IDE MOST! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr9616308288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása