Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Anyuka vagy - és rendben vagy!

2015. március 04. - Blanka Hámori

Kb. féléve volt egy különösen undorító és nagy port kavaró cikk egy népszerű életmód-oldalon, mely azt sugallta, hogy a túlsúlyos anyukák igénytelenek, visszataszítóak és ne is csodálkozzanak, ha nyáron a strandon a férjük feszes hasú nőket stíröl... Persze nem erre a cikkre akarok reflektálni, viszont egy LÉTEZŐ problémára enged következtetni:

Az anyukák rosszul érzik magukat a bőrükben.

Úgy érzik, külsőleg nincsenek rendben, és már sosem lesznek.

Frusztráltak, mert néhány celeb a szülés után is kockahasú képet posztol.

Nem érzik egyenrangúnak magukat más nőkkel szemben, mert nem elég feszesek vagy tónusosak.

live_comm_6666

Persze, igenis kell edzeni. De nem azért mert valaki azt írja, hogy a striáid a lustaságod jelzik. Nem azért, mert valaki "nézz rám"-játékokat játszik a Facebookon a szülés utáni képeivel. Nem azért, mert divat a jó alak és a fitt hozzáállás. Hanem mert JÁR NEKED a vitalitás, és hogy kikapcsolj néha... És legfőképp, hogy egészségesebb légy - sőt, én vallom, hogy szülőként ez már kötelesség is, a példamutatás miatt! Egyszerűen jobban jársz ha edzel, ha energikus vagy, ha jobb minőségben élsz. Ne menj bele a játszmákba. Teljesen mindegy, hogy mások mit gondolnak az anyuka & edzés kapcsolatról, még akkor is, ha edző az illető. Edzők közül is a már szült, kompetens, képzett edzők véleményét kérdezd a szülés utáni edzésről -  és ne azt aki most került ki egy fitnesz-gyorstalpalóról és még csak nem is tapintott szétnyílt egyenes hasizmot!

De a legfontosabb, hogy a TE fejedben rendben legyen néhány dolog:

Azt mondják, ha hízol a terhesség alatt, igénytelen vagy. VALÓSÁG: a terhesség alatti (mértékletes) hízás evolúciósan kódolt, a későbbi szoptatás miatt! Mindenki hízik valamennyit, és ez így van rendjén.

Azt mondják, a striák a lustaságod jelképei. VALÓSÁG: a striák pici hegek, a bőr nyúlása miatt keletkeznek. Mind tudjuk, hogy a terhesség alatti kenegetés és odafigyelés, vagy segít vagy nem... Hiszen itt nemcsak a zsírról van szó: ha kockahasú voltál, de mondjuk nagy a babád a pocakodnak - ugyanúgy striás leszel, mint aki 20 kilót hízott. : ) Nyugi, ezek szépen elhalványodnak idővel.

Azt mondják, az anyukák ugyanúgy edzhetnek, mint mások. VALÓSÁG: ha a szülés után fokozatosan visszanyerted erőnléted, ugyanúgy edzhetsz mint más, ez igaz! : )

Azt mondják, ha rendesen edzenél mellre, visszaállna a cici eredeti alakja. VALÓSÁG: a szoptatással a női test valóban éretté válik, a mell szerkezete, tengelye megváltozik. Ezt el kell fogadnod, akkor is ha a mell-izomzatod növeled, és akkor is  ha nem...

Azt mondják, hogy az anyukák kifogásként használják, a "nincs időmet" és a gyerekeket. VALÓSÁG: egy gyerektelennek hiába is magyarázod, hogy mit jelent 0-24 órás szolgálatot teljesíteni, hagyd rá hogy "kifogás" : P Viszont az tény, hogy a saját érdekedben MUSZÁJ néha találnod félórát, hogy kimozgasd magad, jobban érezd magad... Nem csevegni a teremben, a kulacsból kortyolgatva - na erre már tényleg nem nagyon lesz időd...hanem leedzeni.

Azt mondják, a megnyúlt bőr mindig is lógni fog. VALÓSÁG: a bőr nagyon rugalmas szövet, idő kell hozzá, de alkalmazkodik: ha kipucolod alóla a zsírt, feszesedni fog! Extrém nyúlás esetén ez már nem történik meg, azonban elektrokozmetikai eljárásokkal ezen lehet segíteni.

 

10434001_1003078739718901_9112635059693737626_n

 

Jó edzést, sok sikert! : ) Blanka

————————————————————–----------------

Elakadtál az edzésprogramodban vagy diétádban? Gyere el INGYENES állapot felmérésünkre, beszéljük át, hogyan tovább! Tovább a termünk oldalára.

Személyes blogomban többet olvashatsz a nőiesség, anyaság-karrier kérdésekről, motivációkról – tovább a bloghoz.

Olyan munkára vágysz, melyet végezhetsz otthon vagy csapatban, teljes vagy rész munka időben, akár GYES mellett?  Várunk a csapatunkba – tovább az ajánlathoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr7016308342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása