Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

1 jó gyakorlat mára: tricesz fekvőtámasz

2015. március 12. - Blanka Hámori

A tricepsz fekvőtámasz lényege, hogy a kezel szűken helyezkednek el, a könyök végig a törzs mellett, hátrafelé halad. Így legfőkébb a tricepsz (kar feszítő) dolgozik, ellentétben a klasszikus fekvőtámasszal, ahol a széles tartás miatt a mellizmok veszik a főszerepet (a mellizom funkciója, hogy közelíti a 2 felkart.) KÖNNYÍTETT változat ugyanúgy, mint a rendes fekvőnél: lent marad a térd a talajon. LÉGVÉTEL: a tricepsz feszíti a kart és ugye mindig akkor fújjuk a levegőt, ha dolgozik az izom - tehát a felfelé toláskor, a feszítéskor fújjuk a levegőt (és leengedéskor szívjuk)

Még több saját testsúlyos, szabadban végezhető gyakorlathoz Blankával: kattints ide!

DSCN0108-300x225.jpg Blanka és tricepsz fekvő :)


Hamarosan személyesen is találkozhatsz velünk, szabadtéri csoportos edzéseinken a Kreatív Edzés csoportban! Addig is várunk szeretettel alakformáló - személyi edzés szalonunkban a VI. kerületben! :) Blanka

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2416308344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása