Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Ugye, nem leszek túl izmos?

2015. május 18. - Blanka Hámori

Ha egy picit is otthon vagy az edzés világában, akkor te is jókat derülsz azon a kijelentésen, hogy "nem erősítek, mert túl izmos leszek." Ugye ezt főként nők szájából lehet hallani, és azon van a szomorú hangsúly, hogy még mindig lehet hallani!

Nemrég egy több mint 100 kilós természetgyógyásztól hallottam, pedig róla azt gondoltam volna, hogy legalább picit tisztában van a szervezetünk működésével, például, hogy a férfiak a tesztoszteron miatt izmosodnak könnyebben. Meg hogy a fogyás nem feltétlen csak erősítés révén érhető el, ugye van olyan hogy kardió, diéta meg ilyenek...

Mindegy, rezignáltam megállapítottam, hogy a tucatszámra képzett természetgyógyászok a gimis biosz anyaggal sincsenek tisztában ez van. Hallgatva a buszon öltözőben, kismama klubokban elhangzott beszélgetéseket viszont már néha kezdem elveszteni a józan eszem: P

Ezért most gyorsan egy cikk, hogy az én olvasóim szakszerűbben kezeljék ezt a kérdést!

girl-deadlift

1. A fiúkban a tesztoszteron eleve nagyobb erőt és gyorsabb izmosodást eredményez. Lányok, akik izmosodni kívántok: évek és véres verítékes edzés kell (meg egy-két apró kiegészítés...) ahhoz, hogy igazán NAGY izomzatra tegyetek szert!

2. A 3 kilós kézisúly nem nagy súly. Egy testépítő (akinek a látványa miatt félsz a súlyzóktól), valószínűleg még a bemelegítéshez sem használ ekkorka súlyt : )

3. A "kis súly" és "nagy súly" használatára máshogy reagálunk, a kis súllyal többet vagyunk képesek végrehajtani (15-20 ismétléseket) míg a nagy súllyal egyszerre 6-10 ismétlés megy. Az előbbit tónusosság növeléséhez, és általános fittség eléréséhez használjuk, az utóbbit a hangsúlyozottabb, egyértelműbb izomzat eléréséhez.

no-atvaltozas-edzoterem-663x189

4. A fehérje nem doppingszer, nem illegális testépítőcucc. Hanem az alapvető tápanyag szükségletünk része! (fehérje-szénhidrát-zsírok) Ha megeszel egy kis husit, fehérjét vittél be. Ha a proteinturmixra gondoltál, nos, nem, az sem illegális - egy táplálék kiegészítő, mellyel biztosítod a szervezetednek a megfelelő fehérjeforrást.

Hajrá lányok, jó edzést, jó szépülést! :)

Blanka

————————————————————

Elakadtál az edzésprogramodban vagy diétádban? Gyere el INGYENES állapot felmérésünkre, beszéljük át, hogyan tovább! Tovább a termünk oldalára.

Személyes blogomban többet olvashatsz a nőiesség, anyaság-karrier kérdésekről, motivációkról – tovább a bloghoz.

Olyan munkára vágysz, melyet végezhetsz otthon vagy csapatban, teljes vagy rész munkaidőben, akár GYES mellett?  Várunk a csapatunkba – tovább az ajánlathoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr8516308352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása