Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Ki mondhatja meg, milyen az IDEÁLIS NŐ?!

2015. június 22. - Blanka Hámori

Minden kornak van egy nő-ideálja. Hála Istennek, ma már a fitt test divatosabb, mint a pár éve hódító (egészségtelenül lefogyasztott) csont és bőr - de továbbra is azt vallom, a legszebb ha Önmagunk legjobb formáját hozzuk (és nem valaki másét.)

Sokszor jönnek be a kliensek úgy az első konzultációra vagy edzésre, hogy a telefonjukon egy kockahasú fitness-modell képére mutatnak: "Ilyen akarok lenni." Ez éppolyan, mint amikor én mutatok a fodrászomnak egy dögös frizurát: "Ilyet akarok!" - És ő erre, mivel jó szakember, azt mondja: "Oké, tudunk hasonlót, de a te fejformád, hajad típusa más, a forgóid máshol vannak stb"

Ugyanígy, neked is más a láb-derék arány, az izmaid formája (genetikailag), és így tovább. A Te legjobb formád ki tudod magadból hozni, de más legjobb formáját: nem biztos. És hogy milyen áron tudod elérni, ill. utána tartani, az megint érdekes kérdés.

strand-300x200.jpg A "kötelező" bikiniforma (de az az Ő top-formája, és nem a TIÉD!)


Persze, legyen példaképünk, motivációnk, egyértelmű. De mégis:

KI MONDHATJA MEG HOGY MILYEN AZ IDEÁLIS NŐI TEST?!

Én azt gondolom: senki.

Van egy testünk, bizonyos adottságokkal, genetikával, formával, és ebből megpróbálhatunk kihozni egy topformát, vagy fitt, egészséges, hosszútávon tartható formát. Ha megnézitek a blogot, általában én sem a "topformát" akarom elérni, hanem a "topformáMat" - nem mindegy!

És ha full topon vagy, és maximálisan edzett, 100%-os a közérzeted és minden férfi a lábaid előtt hever - nos, akkor sem biztos, hogy hasonlítasz a plakáton lévő lányra, aki elméletileg A Nőideál. De ez akkor már nem is fog számítani :)

típusok-300x116.jpg A tökéletes kondival rendelkező lányok is abszolút különböznek


 

Rövidre zárva a témát:

  1. Írd fel az adataid, nemcsak a paramétereket (kg, BMI, derék, csípő stb) de a kondíciód jelenlegi állását is (fittségi tesztelések)
  2. Jó ha mindehhez edző segítségét kéred, aki profi a témában
  3. Előre tervezett programmal kezdj el fejlődni (szándékosan kerülöm a fogyás/szépülés szavakat)
  4. Újratesztelés és eredmények kiértékelése: 1. magadhoz képest mennyit fejlődtél? (korábbi adatokkal összevetve) 2. objektív fejlődés, a "hivatalos" táblázatokhoz képest.
Ezzel a felfogással a FEJLŐDÉSEN van  a hangsúly, és elmegy a fókusz a plakáton lévő "elvárt" testről. Nem az a megoldás, hogy felmutatjuk a középső ujjunk: "Jó vagyok így, dagin is, hagyjatok!" - hanem hogy hajlandók vagyunk Önmagunkhoz képest és Önmagunkért fejlődni!

Jó edzés és sok sikert! Blanka

Szeretnéd kihozni a legjobb formád, de nem tudod hogyan kezdj hozzá?! SEGÍTÜNK! Kattints IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr4316308374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása