Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

"Miért igen" vs. "Miért nem"

2015. június 30. - Blanka Hámori

A fitnesz azért (is) csodálatos, mert kicsit rámutat a gyenge pontjainkra. Ezek jellemzően a lustaság, a kifogás keresés, a félelmek és kudarc-kerülés. A legegyszerűbb, ha magára a "fitnesz" szóra gondolunk - mi jut hirtelen, legelsőre eszünkbe?

 

A drága kondi bérletek és még drágább étrend kiegészítők?

A "kis röcögős hájaink", amiket takargatni kell mások elől?

A rossz emlékű tesiórák?

A gyerek-háztartás-mitszólnaaférjem című mantra?

stepbystep

Én egyiket sem értékelném, csak megállapítom, hogy ezek a leggyakoribb "miért nem"-elvek, vagyis kifogások, vagy rossz mantrák, amiket vagy életünk végéig mormogunk (nemcsak a mozgás-témában, hanem amúgy is - valószínűleg) - vagy egyszer és mindenkorra búcsút intünk nekik.

Ez nem azt jelenti, hogy ma ünnepélyesen átruházzuk a férjeinkre az összes házimunkát, és a családi pótlékot elkezdjük fehérje porra költeni : D Hanem hogy elismerjük a legegyszerűbb téziseket: például hogy a kocogás vagy otthoni torna nem kerül pénzbe, a kis hájaink az ég világon senkit sem érdekelnek rajtunk kívül, a mosatlan edény pihenhet 2 órával tovább, és bizony a mozgás élménye nem a tesitanár üvöltéséig terjed, hanem sokkal tovább.

ujra3

Ezeket legbelül mind tudjuk, de mi nők szeretjük a dolgokat szépen, sorban, érzelmekkel, emlékekkel, példákkal kielemezni :) Úgyhogy most kielemeztem a leggyakoribb "miért nem"-eket és most jöjjenek a "miért igen"-ek:

  • a mozgással javul a közérzet, energikusabbá válunk
  • javítja a koncentrációt
  • magabiztosságunk nő
  • akaraterőnk nő
  • kialakul az "összpontosítás&elengedés" képessége
  • önismeretünk fejlődik (énhatár-feszegetés)
  • izzadás = méregtelenítés
  • több vizet és optimális ételmennyiséget kívánunk
  • mindenféle szempontól egészségesebb lesz a szervezet (csontok, gerinc, izmok, légzőrendszer, szívérrendszer és sorolhatnánk)
  • test-tudat fejlődik, mozgás rendezettebbé válik
  • nyitottabbá válunk
  • gyerekeknek: jó példával tanítjuk a mozgás-szeretetet (és nemcsak szavakkal)
Remélem ma is edzetek (nekem már megvolt:)) Blanka

--------------------------------------------------------------------

Elakadtál az edzésprogramodban vagy diétádban? Gyere el INGYENES állapot felmérésünkre, beszéljük át, hogyan tovább! Tovább a termünk oldalára.

Személyes blogomban többet olvashatsz a nőiesség, anyaság-karrier kérdésekről, motivációkról – tovább a bloghoz.

Olyan munkára vágysz, melyet végezhetsz otthon vagy csapatban, teljes vagy rész munkaidőben, akár GYES mellett?  Várunk a csapatunkba – tovább az ajánlathoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr8916308382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása