Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

A nők és a mozgás - 100 éve és most

2015. augusztus 01. - Blanka Hámori

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=5hr17Dn-Ikk[/embed]

Imádom ezt a videót, ami bemutatja, hogyan változott a nők által preferált divat trendje. Nos, ez nem egy tudományos feldolgozása a témának, valljuk be :P de a lényeg jól látható, vagyis ami szerintem a lényeg:

A NŐK EGYRE TÖBBET MERNEK/TUDNAK VÁLLALNI!

Nem is mennék bele, hogy ez mennyire így van az élet minden más területén is... maradjunk a sportnál: az 1900-as évek elején (de egyébként már korábban is) valóban már "tornázgattak" a nők, erről sok anyag van a neten: képek, videók. Mindegyiken látható: még nincs átöltözés, vagy nagyon dinamikus mozgás...

v_girls_from_north_london_school_swing

Emlékszem, mikor az édes nagymamim mesélte, mennyit nevettek a gimiben (lányiskolába járt), ahol tesiórán az volt a feladat, hogy előre és hátra döntsék a fejüket, mint "a kismadár, mikor iszik" :D

Szóval, nem izzadtak meg, az biztos. ;)

Aztán egyre dinamikusabb lett a mozgás, és a 2000-es években egyértelműen egyre menőbb volt a szálkás test és a kockás has :)

20464_GeriHalliwell_ItsRainingMenBridgetJones_081_122_203lo-600x447.jpg It's raining men! - Ugye emlékeztek erre? :D


És hát igen, jól tudjuk, hogy a mai nők nem állnak meg a Zumbázásnál (a videón ez az utolsó kép) - hanem kőkeményen futnak, sárban másznak, lendítik a kettlebellt, és emelgetik a súlyokat! :)

learn-about-crossfitter-camille-leblanc-bazinet_facebook_bsn

Hajrá csajok, mindenkinek jó edzést! <3

Blanka

 

fantasy

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr6916308398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása