Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Miért kell minimum 42 napig kitartanunk, ha diétázunk?

2015. augusztus 05. - Blanka Hámori

42

Két éve volt egy kutatás, ahol kiderült, hogy a nők 5 hét után adják fel a fogyókúrát. (forrás) Szándékosan írtam fogyókúrát, mert a fogyókúra és a diéta között óriási különbség van: az előbbi egy ideiglenes megvonásos állapot, míg az utóbbi célja, hogy új életmódbeli szokásokat vegyünk fel.

fitness8020

Én a hozzám érkezőknek 42 napot szoktam elsőre mondani, ami a program (diéta vagy edzésprogram, de leginkább mindkettő) ún. "első ciklusa". 42 nap (vagyis 6 hét) kell ahhoz, hogy

  • az új tevékenységeket megszokjuk (azt szokták mondani, hogy 21 nap alatt vehetünk fel egy új szokást, ha rendszeresen űzzük - nos, 42 nap ennek a duplája, biztosra megyünk :))
  • a testünk már apró sikereket produkálhasson (ha csak heti fél kilót is fogyunk átlagban, akkor ott már 3 kiló fogyással dicsekedhetünk)
  • kiteszteljük az új szokások mikéntjét (lehet, hogy elsőre nem jól lőjük be az edzésterhelést vagy hogy milyen időpontokban legyenek az étkezések, de ez 6 hét alatt kikristályosodik)
  • a környezetünknek feltűnjön a változás (nemcsak az alak formálódására gondolok, hanem hogy a család is megszokja és elfogadja: másképp étkezünk, heti 3x tornázunk stb.)
Az általam kreált Nagy Megújuló Program is pont ezért 42 napos, de itt is az a kulcsszó, hogy minimum!

Jó edzést és megújulást mindenkinek! :)

Blanka

 

Még több infó, tipp, edzésterv hírlevélben, iratkozz fel!

fantasy

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr9516308406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Natália Balogh 2015.08.12. 18:05:51

Nagyon fontos a testünk kordában tartása, a folyamatos edzés, jó ez a cikk. Nemrégiben olvastam olyan eljárásokról, amelyek mellett nem is kell (ha az ember nem akar) mozogni, mert maguktól elérik a kívánt eredményt. http://estheticline.hu/ultrashape-vegleges-zsirbonto-kezeles/ Mit gondoltok róla?

blanka 2015.08.18. 19:11:41

Nem ismerem ezt a készüléket, és a működési módját! Ha kiegészítő eljárásokról beszélünk, egyetlen egyet tudok biztosan ajánlani mert használtuk/juk és bevált: http://megujulunk.webnode.hu/termekek/byas-zsiregeto-keszulek/
süti beállítások módosítása