Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Fiú edző vs. lány edző

2015. szeptember 12. - Blanka Hámori

A női vendégek nagy része fiú edzőhöz nem szeretne járni, mert fél a beégéstől, a bénázástól és hogy a fiúk egy olyan szadista, "fiús" terhelést adnak, amit biztosan nem lehet kibírni. Mások pont a női edzőktől félnek: hogy azok lenézik őket, belemennek egy "ki a jobb nő?" játszmába, vagy alulterhelnek. Szögezzük le: ezek egyike sem jellemző! A fiú edzőknek eszükbe sem jut megjegyzést tenni ha "béna vagy" (sőt, a fitnesses fiúk meglepően tisztelettudóak és kedvesek!) és a lány edzők sem azért választották ezt a hivatást, hogy más nőkkel versenyezzenek  - hanem pont azért, hogy SEGÍTSENEK. Az meg a szakmaiságuktól függ, hogy olyan terhelést biztosítsanak ami pont optimális és fejlődést biztosít Neked!

Most, hogy a félelmeket eloszlattuk, még mindig kérdés, hogy NEKED a fiú vagy lány edzők valók-e inkább.

FIÚ EDZŐ

  • kevésbé lelkis, nem jegyzi meg az összes múlt heti történésed, és nem is traktál a sajátdolgaival
  • humorral, poénnal kezel - igazi haveri viszony alakulhat ki
  • ha a fiúk közelében hajlamos vagy elővenni a jobbik éned, akkor az edzéseiden szárnyalni fogsz
  • ha a többi nő közelében állandó összehasonlítási kényszered van, akkor a fiú edző tökélletes választás
LÁNY EDZŐ
  • igazi baráti viszony alakulhat ki, hisz ő lehet a te "élő naplód" ha meghallgat és nyomon követi az eseményeket
  • humorral, nevetéssel feltölthet
  • ha a fiúk közelében hajlamos vagy viszahúzódni, megfeszülni, akkor a lány edző tökéletes választás (ő a teremben a lévő többi fiú és lány között a bástyád lesz)
  • ha van olyan női probléma (erős fájdalom menstruáció alatt, szülés után szétnyílt hasizom, akár inkotinencia stb) ami befolyásolhatja edzésed közérzetben/szakmai szempontból, akkor szintén női edző ajánlott
A legfontosabb persze: SZAKMAI FELKÉSZÜLTSÉG. Tudjuk, hogy sok a féléves OKJ-t végzett divatedző, aki egy-két vendéggel elvan, nincs tapasztalata, referenciái, magasabb szintű hivatás-tudata és sokszor tudása sem... Próbáld kiszűrni és hanyagolni őket, fordulj hiteles, tapasztalattal és tudással bíró edzőhöz!

És persze másik legfontosabb a szakmaiságán kívül...

... a személyisége, az embersége és hogy mennyire képes neked átadni az általa képviselt mozgás-szeretetet és egészség tudatosságot. Ha ugyanis őt magát  SZERETED, akkor biztos, hogy fogsz járni edzeni, megszereted a fitnesst, hallgatsz rá és megfogadod a tanácsait. Ha tudsz vele azonosulni, akkor hamar ráérzel arra a "fitness-fílingre", ami valójában egyet jelent a fitness szeretetével, az önmagam szeretetével, a lazasággal, a fejlődés vággyal.... És ha ez megvan, akkor az alakformálás GARANTÁLT :)

Personal-Trainer

Személyi edzőt keresel? Kattints ide! :)
Szép napot, jó edzést Nektek!

Blanka

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr7316307878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hozzászóló2 2015.09.13. 11:39:00

Pilatesre kezdtem el járni 1-2 éve. Maga a mozgásforma nagyon tetszett, a hely is, közel is laktam, de sajnos egy fiatal fiú edzőt jelöltek ki. Engem nagyon zavart, feszélyezett ... És talán az még inkább, hogy a kutya nem kérdezte meg előtte, hogy én ezt így akarom-e. Ráadásul a hely honlapján ellenőriztem az oktatókat, volt egy csoportkép is. Egyszem pasi sem szerepelt rajta. 6.000,- Ft /óra díjért ezt elvártam volna, hogy ilyesmire rákérdezzenek.
süti beállítások módosítása