Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

A "mom bod" jelenség - avagy neked is anyatested van?!

2015. november 18. - Blanka Hámori

Pár hónapja együtt nevettünk a facebook oldalon az "apatest" jelenséggel, ami kb. arról szól, hogy az izom nélküli, puha, sörhasú férfitestek kezdenek teret hódítani, és ez mennyire jó. :P Azóta, egyfajta ellenpéldaként feltűnt az interneten az "anyatest" is.

Effajta képeket posztolnak az anyukák:

mombod

Jó kis kérdést vet fel, hogy ha az apatestet elfogadjuk akár fiatal fiúk esetében, akkor az (akár több gyerekes!) anyukák miért ne vállalhatnák a striákat, a megnyúlt bőrt, a plusz kilókat?!

Persze én továbbra is azt mondom, hogy legyünk csinosak, mozogjunk, találjuk meg azt a mozgásformát és életstílust, ami nekünk bejön. De mindezt magunkért. A saját jó közérzetünkért, energikus napjainkért. Hogy többet vigyorogjunk, mint morgolódjunk. :)

Egyébként való igaz, hogy anyukaként nehezebben megy az alakformálás... Miért?

 

ÁTALAKULT A TESTÜNK

A testünk valóban alakul a terhességgel, a szüléssel - ez nem afféle legenda. A belső szerveinktől kezdve, a hormonokon át, a gerincen át, a bőrünkig minden alakul. Ez nem azt jelenti, hogy soha többé nincs esélyünk a fitt formára. De el kell fogadni, hogy egy megszült nő teste sosem lesz olyan, mint egy nem megszült nőé. Erre legyünk büszkék! Persze a jó forma még bőven kihozható, fontosabb azonban, hogy...

...MEGVÁLTOZTAK A SZOKÁSAINK IS.

A szokások sokkal lényegesebbek, mint a testi adottságok, ha az alakformálásról van szó. Például, hogy mikor, mit eszünk, mennyit alszunk, mennyit mozgunk. Végig lehet venni ezeket a szempontokat, mit hogyan csináltunk lány korunkban, és talán lesznek pontok amikhez visszatérhetünk. (pl. korábban biztos nem gyűrtük le az asztalon maradt összes maradékot :) ) De valószínűleg lesznek olyan szokások is, melyekhez nincs esély visszatérni (pl. naponta 2 órát tölteni az edzőteremben :) ) Mégis van néhány apróság, amin igenis lehet változtatni. Például...

... TÖBB ALVÁST BEIKTATNI!

Ugyanis az alvás a regeneráció alapköve, és a fogyáshoz is van köze! Persze esténként még gyorsan kiteregetünk, na még egy kis edény pakolás a konyhában, és csak húzzuk, húzzuk a lefekvést. Kelni viszont korán kell, nincs mese. Mégis, az alvási szokásaink átrendezése, újragondolása (így elősegítve a regenerációt) segíthet ledobni néhány kilót.

jennifer-nicole-lee-31-ok-600x350.jpg Amerika legszexibb anyukája, Jennifer Nicole Lee


 

NEM JÓL / NEM ELEGET EDZÜNK

Mozogni persze kell. Nem, nem órákat töltve az edzőteremben, nem fitneszmodellek edzéstervét követve... Csak heti 3x félórát. Csak a mozgólépcső helyett a lépcsőt választva. Csak autó helyett lesétálni az oviig. Ilyesmi, naponta többször végezve bizony igenis számít kilók tekintetében!

ESTI RELAXÁCIÓ AZ EVÉS

Tipikus hiba (de nem csak anyukáknál!) hogy az esti evés, pláne a TV előtt, számít az esti relaxációnak, ehhez kötjük a "végre leülök + végre kikapcsolok+ finom ízek + nincs stressz" érzéseket, így jóvalta több kalóriát viszünk be, mint kéne...

Te milyen szokásokon változtatnál apránként, hogy ledobj néhány kilót? :)

Jó edzést, szép napot! Blanka

Ha edzeni jönnél vagy étrendet szeretnél, ide kattints! Ha termékek érdekelnek, itt a helyed! Csatlakoznál a csapatunkhoz? Várunk!

fantasy

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2716308450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása