Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Mi a baj az újévi fogadalmakkal?

2015. december 29. - Blanka Hámori

31-én éjfélkor szinte minden nő száját elhagyja a "fogyás" vagy "életmód váltás" szó. Aztán egy-két nap, jobb esetben hét és máris ugyanott tartunk, mint korábban, elmúlt a lelkesedés, nincs változás. Sokaknál ez így megy évről évre, mígnem teljesen feladja a reményt, hogy valaha sikerülhet. A saját tapasztalataim, és a vendégeim tapasztalatai alapján összeállítottam egy listát, hogy AZ IDÉN mit csinálj másképp - hogy 2015-ben valóban elérd a top formád! :)

 

1. Ne akard egyszerre megenni az elefántot!

Ahogy mondani szokták: az elefántot is csak apránként lehet megenni. Egyszóval: ne akarj egyik napról a másikra mindent tökéletesen csinálni, "tisztán" étkezni, egyetlen plusz kalóriát sem bevinni, figyelni a folyadékbevitelre, heti 5x edzeni, havi egy böjtnapot tartani, stb. Készíts tervet: az 1. héten kiiktatom a nasikat, a 2. héten beiktatok 2-3 félórás edzést, a 3. héten már számolom a kalóriákat, stb. Persze ennél gyorsabban is haladhatsz, te ismered magad, tudod mennyi változást bírsz el - a lényeg: azon a héten tényleg fókuszálj arra a feladatra, majd építsd rá a következőt!

 

2. Vezess naplót!

A profik mindig dokumentálják a változásokat: egy szépen vezetett edzésnaplóval átláthatod a fejlődésed, és igen motiváló is lehet, hiszen egy előre betáblázott, szép füzetben nem akarsz üres lapokat hagyni : ) A dokumentálásról ITT olvashatsz bővebben!

 

3. Tartsd fenn a lelkesedést!

A szalmaláng-szerű lelkesedés nem feltétlenül kell, hogy szalmaláng-szerű legyen! "Spanold fel" magad a kezdetekkor, légy lelkes, akard nagyon - és gondolkodj róla, hogy később is emlékezz erre az érzésre!! Hogyan? Írd le, mit érzel majd félév múlva, ha leadtál 10 kilót! Vágj ki képeket újságból, ragaszd ki az asztalod felé! Írj magadnak üzenetet: "Rettenetesen éreztem magam szilveszter este, mert nem fértem bele az álom-ruhámba. Ígérem magamnak, hogy jövőre én leszek a legcsinosabb!" Vagy hasonlót. Minél szívhez szólóbbak az önmagadnak küldött üzenetek, annál biztosabb, hogy később is kitartasz majd!

 

4. Hagyd a "mindent vagy semmit" elvet!

A leggyakoribb hiba, hogy az első 1-2 kimaradt edzés, vagy étkezési-csalás után azt mondjuk: "Nahh, megint nem sikerült, oké, vége." Ki mondta, hogy ez a vége?! Tettél két lépést hátra, de másnap ugyanúgy folytathatod, sőt: annál inkább próbálkoznod kell!!

 

5. TANULJ!!

Einstein mondta, hogy a problémákat nem tudjuk azzal a gondolatmenettel megoldani, amelyben megteremtettük őket... A fitnesz kapcsán sok tévhit terjeng, és sok apróság van, amire figyelni kell, de esetleg nem hallottál róla... Ha a tudásodon nem bővítesz, akkor hasonlóan sikertelen leszel, mint eddig!  Rendszerezd az ismereteid, tanulj meg igazi fitneszanyuként élni!

Első lépésként iratkozz fel a hírlevelünkre, melyben sok belső infót, plusz tippet, VIP- ajándékokat osztogatok, melyekről eddig lemaradtál :) Másrészt pedig igyekezz megérteni a fitnesst, pl. néhány személyi edzés már egy "alap kiképzés" mit, miért, hogyan csinálunk!

 

Fitneszanyu-tipp: vegyél magadnak egy új edző cipőt, vagy edző-táskát, bármilyen kelléket, ami arra motivál és emlékeztet, hogy új életet kezdtél! : )

 

Jó edzést, sok sikert! : ) Blanka

Kérdésed van? Személyreszabott segítségre vágysz? Kattints IDE! :)

FA-hírlevél

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr9216307876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferenc Varga 2015.12.30. 19:30:38

Azt tanácsolom minden ismerősnek, hogy fogadalmaikat nem december 31.én 23 óra 59. percében, hanem 2016.január 1.én 0 óra 1. másodpercén tegyék meg. Nagyobb az esély a fogadalom megtartására!! Mindenkinek Boldog, Békés, Új esztendőt Kívánok!
süti beállítások módosítása