Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Mennyire van értelme edzőterembe járni?!

2016. február 07. - Blanka Hámori

Múltkor arról beszéltünk a párommal, hogy mennyire van értelme edzőterembe járni egy életen át. Ez a beszélgetés abból indult, hogy egy ismerősével beszélgetett, egy nagyon izmos, kigyúrt sráccal, aki rettentő komolyan veszi az edzést - szóval arról beszélgettek, hogy ki hogyan edz az edzőteremben. A párom, aki lassan 50 éves lesz, de úgy gondolom, korát meghazudtolóan jól tartja magát (lásd lent a képen) elmondta, hogy teljes testes edzéseket végez, afféle átmozgatás jelleggel. A srác erre a következőt reagálta: "Hát, én meg úgy gondolom, hogy ha már lemegyek edzeni, legyen valami értelme!"

b333c8fc-595f-4e64-8ec0-e192ddc2659d

Ez a mondat megütötte a fülemet, mert úgy gondolom, hogy a "legyen valami értelme" kifejezést sokféle képen értelmezhetjük. Például, ha valaki (legyen az férfi vagy nő) azt tűzte ki célul, hogy a normál életvitele mellett (munka+család+egyéb programok és feladatok) jó karban tartsa magát és egészségesen, hosszan éljen, akkor egy teljes testes, egy órás, átmozgató edzés teljesen "értelmesnek" számít! 

Értem persze, hogy mit értett ez alatt a megjegyzés alatt a srác: ha már foglalkozol vele, akkor csináld rendesen, nem kell az alibi edzés! És ebben igaza is van. Csakhogy:

  1. tényleg van olyan, hogy ALIBI edzés: én azt hívom alibi edzésnek, mikor valaki kitűzött egy célt (pl. fogyni akar 5 kilót) és ehhez tudvalevőleg edzésen és diétán át vezet az út. Azonban ő lusta végigmenni az úton, így csak tessék-lássék végzi a programot, inkább olyan önmegnyugtatás-képen és ennek valóban: semmi értelme.
  2. és van olyan, hogy SZINTEN TARTÓ edzés: na, ennek már van értelme, tudni illik a szinten tartás : ) Vagyis hogy van egy formád, egészségi állapotod, ami kielégítő, sőt jó, és ennél izmosabb, erősebb, gyorsabb, kitartóbb per pillanat nem akarsz lenni! Ha ezt érzed, akkor igenis elég a heti 3-4 átmozgató edzés, aerobik, futás stb. amiben nem követsz emelkedő terheléssel járó programot, egyszerűen csinálod, mert jó, mert jót tesz, mert szereted, és mert jobban érzed magad.
Ez egy része annak a fitnesznek, amit én "élhető fitnesznek" hívok: egy nem fitnesz-központű életbe iktatott fitnesz, ami igenis jó úgy ahogy van!

Alapból én is a fejlődés és "valamerre tartás" híve vagyok, de a közel 10 éves tapasztalatom a fitneszben azt mutatja, hogy vannak egy csomóan, akiknek így jó, így elég, és rendkívül jó formában vannak!

Nektek mi a véleményetek? Mondjátok el a Facebookon!

Szép napot Nektek,

Blanka

FA-hírlevél

Turbózd fel a fogyásod / gyógyulásod komplex programokkal!

Gyere el csoportos vagy személyi edzéseimre!

Dolgozz fel, válj életmód nagykövetté!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr516308478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása