Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Lépcsőn épült lábizmok

2017. november 23. - Blanka Hámori

Számos közvéleménykutatás, interjú világított már rá, hogy a férfiak számára a nők legvonzóbb testrésze a feneke. Mi nők sosem vagyunk megelégedve az alakunkkal, valamit mindig formálunk rajta. A kerek fenék és a szuper alak elérése érdekében pedig nagyon hasznos segítség a lépcsőzés.

Kapcsolódó kép

A comb izmaira és a farizmokra a legintenzívebb hatást az emelkedőn vagy lépcsőn történő gyaloglás és futás gyakorolja. Ilyenkor nem csak előre visszük, de fölfelé is toljuk testünk tömegét, minden egyes lépéssel. Könnyen megérezhetjük a lábainkban támadó égő érzést, ha elromlik a lift és gyalog kell nekivágnunk három-négy emelet lépcsőnek, vagy ha a hegyekbe megyünk kirándulni. Az ilyen hegymenet nem csak nagyon intenzíven fejleszti az alsótest izmait, de nagyszerű kardió edzést is jelent.

A mindennapokban azonban nem sokat járunk lépcsőn vagy hegyen. Hétköznap persze nem is sok kedvünk van lépcsőházakban vagy meredek utcák aszfaltján izzadni, se munka előtt, se bevásárlásból hazafelé tartva. Mégis remek lehetőségünk nyílik az ilyen típusú edzések kivitelezésére egy lépcsőzőgép segítségével.

 

Képtalálat a következőre: „stairs”

Ha nem vágysz a lépcsőházba

A lépcsőző, vagy más néven stepper gépek pontosan arra szolgálnak, amire már nevükből is következtethetünk, egy edzőteremben vagy saját lakásunkban is biztosítják a lépcsőzés által nyújtott előnyöket. De mitől jobb egy lépcsőzőgép, mint egy szobakerékpár vagy egy futópad? Először is, olcsóbb és kisebb helyet foglal, akár a szobakerékpárnál, akár a futópadnál. Másodszor sokkal keményebb edzések kivitelezésére alkalmas, sokkal nagyobb kihívást intéz a farizmok és a láb izmai felé, mint a fentebb említett edzőgépek, de felülmúlja az elliptikus trénereket is. Ugyanakkor egy lépcsőzőgép kevésbé alkalmas a hosszan tartó, kikapcsolódást is jelentő, folyamatos, de kevésbé intenzív terhelést jelentő edzésekre, ellentétben a szobakerékpárokkal vagy a futópadokkal. Talán ezért nem annyira népszerűek, de aki izmos, formás és erős lábakra és fenékre vágyik, annak érdemes elgondolkodnia egy lépcsőzőgép beszerzésén.

A Robust Dynamic steppere alig 110 ezer forintba kerül a gyártó egy éves garanciájával. A Robust Olympic lépcsőzőgépe erősebb, mint a Dynamic. 150 kg-os teherbírású, fékrendszere mágneses, teherállítása pedig motorvezérelt, használata ezért jóval kényelmesebb és hatékonyabb, mint a kézi terhelésállítású, hidraulikus fékrendszerű gépeké. A Robust steppereivel szemben a Kettler két éves garanciát vállal lépcsőzőgépeire. Montana stepper-e azonban csak 110 kg teherbírású. A 12 ellenállási szinttel használható eszköz azonban így is remek választás lehet, akár otthoni, akár edzőtermi használatra.

Bármely gépet is választjuk, a hatás nem marad el. Előre tehát a formás fenékért és lábakért, lépcsőzzünk!:)

Fotók: instagram

Vendégszerző: Lengyel Réka

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr7716308554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása