Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

2018-as mottónk: Fejlődni akarunk! (És nem "leakarunkfogyni")

2017. december 28. - Blanka Hámori

Minden évben biztatlak Benneteket (meg persze magamat is), hogy az új évre új mottót találjunk ki!

A leggyakoribb újévi fogadalom a szebb testtel vagy fogyással kapcsolatos, ami általában olyan megfoghatatlan "tervekben" merül ki mint hogy "Többet fogok mozogni" vagy "Odafigyelek az étkezésre".

Pedig ez édeskevés a szebb formához! Ha a valódi álmod az új évre valóban egy fittebb forma, akkor 2 javaslatom van:

  1. valódi tervvel, koncepcióval és reális célokkal kezdj hozzá - hányszor, hol fogsz edzeni, milyen szisztémával fogsz étkezni, mit szeretnél elérni.

  2. ne a "fogyás" és "koplalás" szavak szerepeljenek a fogadalmadban, hanem valami POZITÍV meghatározás!

Ami ugyanis a fit forma és szépség elérésének titka az az, hogy nem valami ellen küzdünk, hanem valamiért. Amikor ugyanis "fogyókúrázol" akkor (ahogy a neve is mutatja), fogyni akarsz, veszíteni valamit, ami nem kívánatos, amit nem szeretsz. Végső soron a tested egy része ellen küzdesz, próbálod lefaragni mint egy utálatos dolgot, magadról. Belenézel a tükörbe és ohhhh, hájakat látsz. Ránézel a mérlegre és ohhhh, nincs fogyás. Nem ehetsz ezt, nem ehetsz azt, éhes vagy, jajjjjj.... Esetleg az edzést viccesen "önkínzásnak" nevezed.

ÁLLJ, ÁLLJ, ÁLLJ!

Ez csupa negatív érzelem, és a végén még siker sem koronázza a lemondást! Teljesen felesleges így nekilátni is. Idén csináld másképp!

Fitness-Women-Workout-Exercises-Lunges

Határozd el magad a fejlődés mellett: tűzz ki konkrét célokat, pl. hogy májusban képes leszek 40 percet egyiramban futni.

Írd le a fogadalom-listádra, hogy több folyadékkal látod el a sejtjeid, amiért hálásak lesznek.

Fogadd meg, hogy erősebb és szívósabb leszel, ezért heti 3x elmész az XY terembe edzeni.

Naponta nézz bele a tükörbe, és adj hálát a mostani formádért és az egészségedért.

Keress olyan óratípust, amit élvezel.

Akarj kerekebb feneket és vállakat (ne kisebbeket).

Nyújts többet, legyen új cél pl. a spárga!

Készíts magadnak egy szuper track listát az edzéshez, hogy többet bírj.

Fektess be egy edző trikóba vagy táskába, amire ránézel és jó kedved lesz.

Nézz ki 1-2 olyan receptet, amit szívesen megeszel, mert finom.

Eleve legyen egy minőségi fehérje turmixod, amivel jutalmazod magad (pl. ezek)

Iktass be az életedbe különböző örömforrásokat és élvezeti faktorokat, hogy a túlevések eltűnjenek a mindennapokból. Ez is egy fejlődési pont: megnézni mi hiányzik, mi esne jól, és megengedni magadnak ezeket. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy ez önmagában alakuláshoz vezet! Erről "A jól lenni CSAKÚGY" c. posztban írtam bővebben.

 

SZÓVAL 2018-ban:

felejtsd el a FOGYÁST, majd jön, kellemes mellékhatásként, ha szépen rálépsz a fejlődés útjára. Hiszen a fejlődni szó önmagában növekedést, előretörést, szárnyalást, emelkedést jelent! Valójában erre vágysz a fogyókúra során is, hisz csinosabb, ragyogóbb, emelkedőbb akarsz lenni - csak rosszul közelíted meg a dolgot. Ha viszont a fejlődést tűzöd ki célul, akkor
  • valami pozitív felé haladsz (és nem menekülsz önmagad elől),
  • tele vagy pozitív élményekkel (és nem szenvedsz)
  • elégedett leszel önmagaddal (és nem utálod magad)
  • a pozitív változásokat veszed észre (és nem a hurkácskákon görcsölsz)
 

ferdehas

És igen, akkor jönni fog a karcsúbb derék, kevesebb narancsbőr és feszesebb, formásabb test. Persze ne 2-3 hetekben gondolkodj. Gondolkodj hónapokban, években, életmódban, valós önszeretetben! Sorozatos döntésekben, amik a fitt élet felé mutatnak!

Mert, akármilyen furcsán hangzik, csak valóban fitt életmódot élők érdemlik meg a fitt alakot... Egyetlen sportoló sem akart még lefogyni vagy szebbnek lenni - mégis hibátlan az alakjuk, nem igaz?

Röviden összefoglalva, ma még január elsején, a hivatalos szabály szerint még módosíthatod a fogadalmad :) És ha értetted ennek a cikknek a lényegét, a fogadalmad nem tartalmaz többé olyat, hogy "idén lefogyok" - mert jobban hangzik így:

"Idén ebben fejlődök: ..................................."

Jó edzést! ;)

Blanka

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr9716308566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása