Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Hogyan NE vásároljunk fitness bérletet? :)

2018. január 14. - Blanka Hámori

Az elmúlt években megfigyeltem, hogy az emberek milyen szempontok alapján vesznek fitness bérletet, ami a vásárlás pillanatában jó ötletnek tűnik, de később szabotálhatja az edzésünket. Lássuk, mik a legfőbb hibák:

1. "Ránézésre (nem) szimpi a terem."

Ne legyen szempont a legeslegelső benyomás. Persze sokat számít, de a recepción körbenézve kétszer nem biztos, hogy megfelelő rálátást kapsz a terem hangulatára, szolgáltatásaira. Ha csak "beugrottál" és épp két párductestű, pinkbe öltözött lány kortyolgatta a shake-jét a pultnál, az nem feltétlenül jelenti, hogy csak "ilyenek" járnak ebbe a terembe, és te halálbiztosan soha nem érzed magad jól majd itt... Fordítva is igaz: lehet, hogy elsőre szimpi a terem, de a bérlet lejárása közben kell ráébredned, hogy nem megfelelő a felszereltség, alig van aerobik óra, bunkók a dolgozók...

TIPP: min. 1 órát tölts el edzéssel a teremben, hogy felmérd a hangulatot, szimpatikus-e a vendégsereg, tetszik-e a környezet, céljaidnak megfelelő-e a szolgáltatás lista vagy géppark. Ezután reálisabban dönthetsz!

running_machine_01

 

2. "Magasak / alacsonyak az árak."

Az ára ne legyen szempont - nagyon relatív, mi drága vagy olcsó! Nagyon különböző termek léteznek ám, így a "reális árat" az internetes árlista alapján nem tudod reálisan megítélni! Ha pl. 10.000 Ft-ot költenél egy teremre, sok-sok ilyet találsz - csak valahol miniatűr az öltöző, és nincs levegő, a másikban ugyanezen az áron használhatod a szaunát és nagy a választék. De sok más tényező is van, légy körültekintő.

TIPP: az ár-érték arányt nehéz elsőre megállapítani, egy olcsó, dohos kis pinceteremben is lehet tökéletesen edzeni, és a legrágább csilli-villi terem sem hoz tökéletes alakot csak azért mert drága a bérlet!

 

3. "Határidők, áhhh..."

A határidőket komolyan kell venni! Főleg nyáron sokan futottak bele, hogy nem veszik figyelembe: a bérletekhez (nemcsak a fitnessben) határidő jár!!! Ezt komolyan kell venni, hogy ne kerülj kellemetlen helyzetbe (bár sok teremben rugalmasan kezelik a határidőket, de ezt ne vegyük alapnak!) Érdemes pl. átgondolni, hogy heti 3 edzés fér bele az életedbe, de ebből heti 1x szabadban futsz, szóval havonta 8 alkalmat tölthetsz a teremben - akkor jó a 8 alkalmas bérlet.

TIPP: nyilván mindenhol a korlátlan havi bérlet a leggazdaságosabb neked, mármint ha legalább heti 3x járnál a terembe.

 

4. "Az egyik oktató tök béna, soha többé nem megyek."

Egyetlen oktató nem egyenlő a teremmel! Az hogy bent voltál egy órán, ami történetesen nem tetszett, nem jelenti hogy ne az lenne Életed Terme :P Érdemes más órákat is meglátogatni, vagy éppenséggel pont annak az oktatónak adni még egy esélyt!

TIPP: az oktató is ember és lehetnek rossza napjai, vagy unalmasabb óratípusai... Én anno, a későbbi kedvenc oktatómtól az első órán hidegrázást kaptam! :D

Fitness-PROTEİN-VALUE

 

5. "Tök szexi/bunkó a recepciós!"

A recepciós fontos, de nem központi eleme a termeknek. Hihetetlen de ez is érv szokott lenni, és igaz: a recepciós a "kapu" vagyis számít, milyen. De az ő személye nem befolyásolja a fejlődésed. Ha szép és kedves, az szuper, viszont ha épp kevésbé kedves akkor pedig érdemes emlékezni, hogy a recepciósok sokszor meglehetősen leterheltek szoktak lenni... Aki ma csak eléd tette a kulcsot fapofával, azzal holnap lehet, hogy 10 percen át kellemesen csevegsz!

 

6. "Nem fejlődtem semmit..."

Ez sosem a terem vagy az edző hibája, hiszen a teljes életmódodat TE alakítod. Az edzésen való részvétel is lehet olyan kis "letudva" meg "teljes gőzzel tolós", és a nap többi 23 órájában is te vagy az úr! A terem az eszközöket adja alád, semmi több.

 

Akkor mégis mi alapján válasszak termek a sok-sok terem közül?

1. olyan árfekvést válassz ami hosszútávon belefér a kasszádba, és eszedbe sem jut hogy túl sokat adtál ki
2. olyan helyszínt, ami munkahelyedhez és/vagy otthonodhoz van nagyon közel (téli zimankóban is eljutsz:)
3. legalább egy komplett edzést letudtál a teremben és ez alapján a társaság / környezet / elrendezés / csí szimpi

Ha ez alapján sem tudtál dönteni, gyere el hozzánk a 4. kerületi  termünkbe,  itt biztosan jól érzed majd magad - velem együtt :)

 

Jó edzést, sok sikert,

Blanka

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2816308564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása