Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Miért kéne anyukaként vékonynak lenned?!

2019. július 02. - Blanka Hámori

Rögtön le is lőném a poént: szerintem anyukaként nem kell vékonynak lenned, és ezért nem árt hangsúlyozni egy olyan világban, ahol a vékonyságnak oltárt állítunk, kamusztorikkal adják el a fogyasztó csodaszereket, és az anyukák megosztják a szülés után pár héttel elért kockahasukat, mint eredményt...

Szerintem (és ahogy látom, a legtöbb anyának) az egyik legszuperebb dolog, amit megtanulunk az anyaság alatt, hogy

NEM KELL 100%-IG TÖKÉLETESEN CSINÁLNOD.

Nekem ez a legmegnyugtatóbb és egyben legmotiválóbb mondat, amit kifejezetten anyaként sajátítottam el, és most arra biztatnálak, hogy Te is rágd meg, ízleld meg, és ha tetszik vidd magaddal ezt a mottót. A testedre vonatkoztatva is. Miért? Mert változik minden: az időnk, a sejtjeink, a hozzáállásunk, a prioritási sorrend, a tanulságaink.

Anyaként nem vékonynak kell lennünk, hanem

ENERGIKUSNAK, ERŐSNEK, ESETLEG CSINOSNAK, ÉS LEGFŐKÉPP BOLDOGNAK!

 

A test változása: természetes

Ahogy írtam, változik a testünk: akár tetszik, akár nem, a nőknél a sejteket tekintve a "top" kor a tudomány szerint 23-30 éves kor közt van, és ezt edzőként a fejlődés, regenerálódás, stb. folyamatokat tekintve egyértelműen igaznak látom. Ha a kor tényező mellé biggyesztem a tényt, hogy kihordtam, megszültem, szoptattam, naponta nevelem az 1, 2, 3.... gyerekemet, teljesen rendben van, hogy a 20 éves alakom nem tér visza. Ne térjen. Nem kell.

istock-485559412-600x337.jpg Aludj többet!


Testösszetétel

Másképp raktározunk, változik a mell tengelye, lassabban regenerálódnak a sejtek, a fehérje beépülés is lassabb, vagyis az izom-zsír arány, és ezzel a sziluettünk is változik. Természetesen (pont ezek miatt) a profi testösszetétel elemzések során a kort  figyelembe veszik, vagyis simán lehet, hogy egy picit alacsonyabb izomtömeggel és magasabb testzsír-százalékkal jobb összeredményről beszélhetünk, mint egy lusti gyerektelen, húszéves!

23472965_10209910057539748_4236150187090220674_n-600x400.jpg Fitt és erős persze legyél!


A derék-csípő arány és a titokzatos "ágyéki szög"

Írtam már arról, hogy a derék-csípő arány (alias "szépség-index") és a titokzatos 45,5 fokos ágyéki görbület sokkal fontosabb adatok, mint a kilók: valójában a férfiak ezt, és nem a kilóinkat méricskélik (tudat alatt), amikor eldöntik, vonzók vagyunk-e. Teljesen természetes, hogy anyaként is szeretnénk vonzók maradni (ez is egy hülye hiedelem, hogy házas asszonyként és anyaként már nem kell akarnunk tetszeni), de erősítsd meg magadban a gondolatot, hogy nem néhány plusz hurkától leszel jobb vagy kevésbé jó nő.

Az energia szexi!

A test-összetételünknél, testsúlyunknál 100x szembetűnőbb a testi-lelki kisugárzásunk! Ha erős, kiegyensúlyozott, vidám anyukák vagyunk, akkor a testünk kisebb-nagyobb változásai nem okozhatnak problémát! Fontos hangsúlyoznom, hogy (a fenti mottó értelmében!) egyáltalán nem kell mindig vidámnak és kicsattanónak lenned! De ha választanod kell, hogy egy durva diétába fogj a vakáció előtt az alakod érdekében, vagy csak érezd jól magad, akkor az utóbbira voksolok!

 

Azt szeretném neked üzenni: elég, ha anyukaként szimplán jól érzed magad a bőrödben. Ha ehhez eszköz a fitnesz vagy néhány kiló ledobása, az is rendben van - de a megfelelési kényszer, és a másokhoz való hasonlítgatása önmagadnak már ne legyen szempont.  

 

Ha úgy érzed, mégis változtatnál a testeden, akkor persze semmi akadálya: edzéstervek és diétás tippek és mindenféle más infó van itt a blogban bőven, és én segíthetek neked edzőként. Ha az egészséges énkép, a változás elfogadása, az önizalom növelés a cél, akkor coachként állok rendelkezésedre.

Tovább a honlapra >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr5416308696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása