Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Top 10 tévhit a fogyásról

2019. december 02. - Blanka Hámori

„Nem az a baj, hogy tévhitekben él. Az a baj, hogy továbbadja őket.” – Ezt egy edző barátom mondta, és igaza van. A laikusnak éppúgy nem kell ismernie a fitnesz csínját-bínját, mint mondjuk az órás-szakmát, vagy az autószerelést, vagy a gyógyszerész munkáját. Hisz ez egy szakma, melyet mi is évekig tanulunk. A baj az, hogy a levegőben lógó fogalmak, elméletek összekeverednek, kisül belőlük valami, majd ezt az emberek megtanítják egymásnak. Mi a top 10 tévhit a fogyással kapcsolatban?

 

#1 „A fogyás az fogyás…”
De mennyire hogy nem így van! Ugyanis nem mindegy, miből fogytál: izomból vagy zsírból. Lehet, hogy elkezdtél egy fogyókúrát, és pár hét múlva 56 kiló helyett 52 vagy, viszont a tartásod ugyanolyan rossz, az alakod pedig ugyanúgy egy összeesett zoknira emlékeztet, csak kicsit kisebben. DE az is lehet, hogy pár hét múlva csak 2 kilóval kevesebbet mutat a mérleg, mégis látványosan fogytál, az alakod szebb, a tartásod nőies, a mozgásod harmonikus, a formák feszesek, és még jobban is érzed magad.

#2 „Mozogjunk valamit…”
Ebben a mondatban a hiba a „valamit”. Ugyanis a valamit mozogni és az edzés között óriási a különbség! Ha nagyobb szünet után (vagy netán életedben először) kezdesz mozogni, biztosan eredményt érsz el már az otthoni tornával is, vagy egy könnyebb óratípussal. Ezzel nincs is gond, sőt, támogatom – én magam is osztottam meg otthoni gyakorlatsorokat. Azonban egy idő után mindez nem lesz elég, a szervezetnek egyre nagyobb terhelésre van szüksége, új mozgásformákra, gyakorlatokra, nagyobb súlyokra!

#3 „Elég, ha hasazok kicsit…”
Nos, nehéz elképzelni, hogy valaki mindenegyes testrészén tökéletes izomtónussal rendelkezik, csak a hasa (/feneket /combja…) maradt gyenge / zsíros. Sok nő csak erre vagy arra akar edzeni, néhányan a kondi teremben is csak haspréseznek, és kicsit ülnek a belső-comb gépen. Ennek nincs értelme, ugyanis helyi zsírégetés, vagy alakformálás nem létezik! Ha fogyni szeretnénk, a teljes testre kell erősíteni, ill. kardiózni, és diétázni.

 

Még 7 gyakori tévhit, amely miatt talán Te sem tudsz fogyni >>> 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr6116308730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása