Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

3 (nem megvásárolható) ajándék gyereknapra

2020. május 31. - Blanka Hámori

Anya vagyok, így nekem is a legfőbb célom, hogy a gyerekem boldog, kiegyensúlyozott és egészséges legyen. Mivel ráadásul egyedülálló anya vagyok, így mindennek a megteremtéséért egyedül vagyok felelős, és duplán érzem a felelősséget magamon. Az biztos, hogy a harmonikus, egészséges élethez szükséges "készségeket" mi neveljük a gyerekünkbe -

ezért is hangsúlyozom a kezdetek óta ebben a blogban, hogy a saját edzésünkre és egészséges étkezésre már csak azért is legyen időnk, energiánk, mert a gyerekünk egészségét most alapozzuk meg! 

 

Íme 3 dolog, amit én a saját gyerekem egészségéért megteszek és hasznosnak vélem:

 

  1. A mozgás szeretete - könnyedén

A mozgás nem egyenlő a heti x edzéssel. A mozgás élvezet! Persze ha a konkrét cél sportolót nevelni, akkor járathatjuk heti 3x edzésre már ovis korától, de a tapasztalat az, hogy a szabadmozgás, a fogócska, a barátok, az őrjöngés a strandon és végtelen séták az erdőben nem pótolhatok az edzés befizetésével. A valódi és sokoldalú edzettséget ugyanis az előbbiek adják!

TIPP: Anyaként néha nehéz a tempót tartani vagy visszafogni magunkat, mikor fel akar mászni, le akar ugrani stb. de minél többet és minél többféleképpen mozog a gyerek annál jobb! (Utóbbi miatt írtam, hogy ha autóval elhordjuk mondjuk úszni, de alig van játszótéren, sziklákon, folyóban, akkor nem biztos hogy előrébb vagyunk!)

 

2. Önismeret és önszeretet

Az egészséges lét alapja, hogy ismerjük magunkat, a mozgató rugóinkat és jóban is vagyunk önmagunkkal. Mikor coachnak tanultam, szinte faltam (és azóta is!) az egészséges önismeret és pozitív énkép kialakulásáról szóló anyagokat. Szószerint: minden gondolatunk önmagunkról gyermekkorban alakul ki, utána csak ennek a képnek megfelelően kezdeményezünk, érünk el sikereket (vagy nem, ha a kép szerint erre nem vagyunk alkalmasak.)

TIPP: Mindennap tehetünk azért (szavakkal, tettekkel, visszajelzésekkel és persze pozitív példával), hogy a gyerekünk megtanulja: hihet önmagában, bízhat az erőforrásaiban, a világ olyan, hogy megéri kezdeményezni, ötletelni!

 

3. Érdeklődés

A gyerekekben még adott az érdeklődés - nem kell kifejleszteni. Csak fent kell tartani! Ha álljuk a sarat a folyamatos és fárasztó "Miért?"-korszakban, meg később is van időnk és energiánk beszélgetni, megállni 2 mondatonként az esti mesénél és megbeszélni, amit megszeretne, akkor érdeklődő és nyitott lesz. Mi rengeteget nevettünk, mikor Ádival már a vulkánok keletkezéséről kellett értekezni, de mindenképp meg akartam őrizni azt a kincset, hogy kérdez, akarja, hogy utánajárjunk, meg akarja érteni!

TIPP: Ügyeljünk rá, hogy megértse a maga szintjén azt, ami érdekli. Én még azt is elmagyarázom a gyerekemnek, hogy hogyan hatnak a vitaminok, pl. miért szedünk algát, mi a jó egy nehezebb helyzetben. Izgulsz, hogy szeretne-e majd olvasni, továbbtanulni? Épp most dől el. 

 

BOLDOG GYEREKNAPOT MINDEN GYERKŐCNEK ÉS SZÜLŐNEK! <3

 

 

Hámori Blanka vagyok, aerobic és személyi edző, coach, és 2012 óta anyuka. A fitness és a coaching eszközeivel dolgozom azon, hogy mi, magyar nők, a legtöbbet tudjuk kihozni magunkból. A weboldalamon találsz rólam több infót, ajánlott termékeket és a szolgáltatásaimról több infót

>>> www.hamoriblanka.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2316308816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása