Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Adele nagy fogyása

2020. november 16. - Blanka Hámori

Adele lefogyott, a kommentelők szétszedik

Adele nagyon lefogyott. Nem is erről akarok most nektek írni, hanem arról, hogy a nagyvilág hogyan reagált erre a tényre. A kommentelők gyakorlatilag szétszedik, természetesen. Röviden összefoglalom a lényeget: 

ha van rajtad felesleg az a baj, ha nincs, akkor meg az. 

 

 

Ez az egész azért érdekes, mert hűen tükrözi, hogy az emberek (főleg mi, nők!) mennyire ambivalensen állunk a fogyás vs. önelfogadás témakörhöz. Egyszerűen nem tudunk dűlőre jutni azzal kapcsolatban, hogy a nőknek szabad-e vagy sem túlsúlyosnak lennie, de ezzel ellenkezőleg is: szabad-e vagy sem karcsúnak lenniük. 

  • a túlsúlyos lányok most kiábrándultak Adele-ból, becsapva érzik magukat
  • sokan az egészségre és saját döntésére hivatkozva elismerik a teljesítményt
  • egyesek szerint "most állt be a sorba", vesztette el egyéniségét
  • mások szerint a hangjára is hatással lehet a változás

 

Megközelíthetjük a dolgot egyéni ízlés szempontjából, és persze egészség szempontjából, no meg önelfogadás kontra trend irányból. A lényeg marad: 

a fejünkben a testi és lelki egészség, harmónia valamiért ellentétesnek tűnik. 

 

Bomba test = alacsony belső értékek, és fordítva?!

Az, hogy valaki nagyot fogyott, lehet hogy közelebb viszi a boldogabb énjéhez, egészségéhez (testi-lelki értelemben), és persze az is lehet, hogy nem, mert valóban a trendnek hódolt be, külső elvárásoknak akar mgfelelni. 

Nem tudjuk. Nem is kell, mert ez az ő útja - nekünk magunkkal kell megküzdenünk.

Edzőként és coachként tapasztalom: a nőknek hatalmas dilemma, hogy békéljünk-e meg tökéletlenségünkkel (=belső harmónia) vagy érjük-e el a bombaformát (=külső harmónia). Sokat kutattam ezt a kérdést, és arra jutottam, hogy e 2 vágy nem feltétlen egymás ellentéte. Sőt, 2 útja a boldogságnak. A külső és belső egészség kialakításában több utat is járhatunk, 4 típusú nőt különböztettem meg -  erről cikket is írtam itt

 

A kulcsszó (testi és lelki értelemben) az egészség és nem a tökéletesség! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2116287636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása