Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Mikroalgák szerepe a fogyásban

2020. november 16. - Blanka Hámori

Mikroalgák: többezer értékes tápanyag a legősibb élőlényektől

Azzal szinte mind tisztában vagyunk, hogy a táplálkozásunkat érdemes kiegészíteni plusz ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Azonban én mindig is úgy gondoltam, hogy a legjobb módja ennek, ha nem egyesével vesszük meg a gyártósorról lejött "vitamin" tablettákat, hanem a napi (szilárd) táplálkozáshoz legközelebbi módon, természetesen visszük be őket a szervezetbe.

Nagyon szeretem a gondolatot, hogy a mikroalgák a bolygónk életének kezdetétől jelen vannak, "láttak" napfényt és sós vizet, mire elérnek az asztalunkig!

A WHO a Spirulina algát "superfoodnak" nyilvánította, de létezik még egy csomó más algafaj, melyek mind rendelkeznek saját szupererővel, és segíthetik a szervezetünket jól működni!

 

Így segítik a fogyásod az algák!

Ha gyors fogyásra vágysz, méghozzá "könnyedebben", akkor az algák nagyon jó barátaid lesznek: először eheted, másodszor is kenheted őket! Nézzük, hogyan segítenek belülről: 

  1. NINCS TÖBBÉ HIÁNYÁLLAPOT = LEVERTSÉG, ÉHSÉG

Minden diéta nagy ellensége: az éhség. Csakhogy kevesen tudják, hogy az éhség sokszor nem valódi éhség, nem kalóriákra vágyik a szervezet, hanem tápanyagra: ugyanis a modern, futószalagon termelt táplálékok nem tartalmaznak annyi vitamint, ásványisót stb. mint mondjuk 100 éve. A szervezetünk hiányállapotban szenved, és ezt folyamatos sóvárgással próbálja jelezni - mi viszont kalóriát adunk neki, tápanyag helyett! A mikroalgákkal ezen a fő, alapproblémán segítünk, vagyis az éhségérzetet és levertséget szüntetjük meg elsősorban. 
.

Én a szülés után a mikroalgákkal jöttem újra formába[/caption]

2. ENERGIA, MINŐSÉGI EDZÉS

A fentiekből következik, hogy eleve jobban kezdjük magunkat érezni a bőrünkben, megszűnik a levertség (az ehhez kacsolódó érzelmi evészet), a fáradékonyság, vagyis lesz kedvünk és energiánk edzeni, energikusan élni, sétálni autókázás helyett, a "tornázgatás" helyett valódi edzéseket kivitelezünk! Ez pedig értelemszerűen látványos változáshoz vezet.
.

3. JÓ ANYAGCSERE A ROSTOKNAK KÖSZÖNHETŐEN

Az anyagcsere javul: rengeteg székletprobléma szűnt meg az algáknak köszönhetően, mégpedig a magas rosttartalmuknak köszönhetően. A rostoknak még egy fontos szerepük van: az éhségérzetet csökkentik, eltelítve a gyomrot. A testépítők ez utóbbi tulajdonsága miatt imádják az algákat. 
.

4. JÓD: A PAJZSMIRIGY ZAVARTALAN MŰKÖDÉSE

A pajzsmirigy zavartalan működéséhez szerves jódra van szükségünk, ez pedig az algákban megtalálható (kielemelten a híres barna algában, a kelpben!). A jód azonban nemcsak a pajzsmirigy hormontermelését optimalizálja, hanem az anyagcserét is, valamint a haj és köröm építésében-szépítésében is segít. Sőt, a sugárzások ellen is véd. 
.

5. IZOMÉPÍTÉS, FESZES IDOMOK

A mikroalgák többezer értékes tápanyaguknak és aminosav tartalmuknak köszönhetően nemcsak az edzést teszik hatékonyabbá, de az azt követő regenerációs folyamatot: az izomzat valójában ekkor "építkezik", a valódi munkát ekkor végzi a szervezet. Ha van miből építkezni, akkor a változás, feszesedés még látványosabb. Rengeteg fitnesz versenyző alap élelmiszere az alga, pontosan a fentiek miatt. 
.

+1: KÍVÜLRŐL IS SEGÍTENEK!

Különlegesség, hogy az algák kívülről is segítenek: az arcbőrre is jótékony hatással van a barna és vörös alga kivonat, de a test egyéb kritikus részein (pl.alhas, comb) is bevethetjük őket krémként!

 

 

Még több infó az algákról itt: www.hamoriblanka.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2016287592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása