Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Modellek egészséges testösszetétellel

2020. november 16. - Blanka Hámori
 

 

  Nők Férfiak
Szükséges 10–13% 2–5%
Sportolók 14–20% 6–13%
Fitt 21–24% 14-17%
Normál 25–31% 18-24%
Túlsúlyos 32-40% 25-30%
Nagy túlsúly 40+ 30+

 

Most pedig tedd félre a minimális testzsírral rendelkező modellek és leszálkásított fitness modellek képeit, és barátkozz meg vele, hogy mostantól egy feladat van összesen: a testzsírt az egészséges tartományban tartani (persze a mindennemű fejlődés -izom, erő, hajlékonyság, egyensúly, stb.- mellett persze.)

Kapcsolódó kép

 

És a minimálisnál kissé magasabb testzsír miért is ne lenne karcsú és szép és nőies?!

Az alábbi profi modellek a fenti kategóriák (tehát a testzsír százalék)  fitt és normál tartományába sorolhatóak. Ne tévesszen meg, hogy többüket “plus size”-nak hívják, ugyanis a testösszetételük (zsír-izom arányuk) már ránézésre is egészséges. Van aki felülre raktároz, mások alulra, egyesek kifejezetten sportosak, mások “átlagosak” – degy közös: sehol egy szálkás comb vagy erezett hasfal, egyszerűen EGÉSZSÉGESEK és kész.

 

Képtalálat a következőre: „fit curvy model”

Kristen Madison

 

 

Anowa Adjah

 

Carmel Candy

 

Kapcsolódó kép

Iskra Lawrence

 

 

Julita Hermosa

 

Kapcsolódó kép

Tamra Dae

 

Képtalálat a következőre: „ashley graham méretei”

Ashley Graham

 

 

A lényeg tehát, hogy habár a modellek és fitness versenyzők virágkorát éljük, ne tévesszen meg a látszat: az ideális testzsír mennyiség nem egyenlő a minimálissal, és a gömbölydedebb formákkal simán lehetsz erős és fitt! �

És persze ne feledjük: a fitt életmód nem a testzsír méregetését & normalizálást jelenti csupán, hanem egy csomó másban való fejlődést is – az ingyenes anyagok közt megtalálsz egy edzésnaplót és egy csomó fittségi tesztet, amellyel nyomonkövetheted a többi tényezőt is:

  • állóképesség
  • erőnlét
  • rugalmasság – hajlékonyság
  • koordináció
  • stb.

Hajrá!:) Blanka

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr6316287608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása