Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Így törődj magaddal: a self-care 8 területe

2020. november 17. - Blanka Hámori

A "self-care" magyarul önmagunkkal való törődést, vagy leegyszerűsítve önszeretet jelent, ami a belső egyensúly, és fizikai egészség alapja is. Nem merül ki olyan közhelyekben mint, hogy egy jót lazítunk a csajokkal vagy beülünk egy kád forró vízbe - ennél sokkal többrétű az önmagunkkal való törődés. 

 

 

  1. Törődhetünk a fizikai testünkkel, ami nemcsak a lazítást, de aktivitást is jelent: edzést, kirándulást, és persze egészséges táplálkozást! A jó alvás az egyik alaplépés e téren. 
    .
  2. Érzelmi vonalon a szelídség, megbocsátás és kedvesség mellett fontos a stresszlevezetés, düh kiadása önmagunkból, tehát hurrá optimizmus helyett tanuljuk meg kifejezni magunk, tanuljunk meg nemet mondani is, és fussunk, boxoljunk!
    .
  3. Önmagunkkal lehetünk kedvesek mások által: ez a "szociális self-care", vagyis elengedjük a mérgező, gúnyos kapcsolatokat és engedünk a szeretet-teljes embereknek közel kerülni. Legyünk a szeretteinkkel, töltsünk minőségi időt, legyen helye az őszinte beszélgetéseknek és nevetésnek!
    .
  4. A törődés spirituális vonala az ima, meditáció, jóga - kinek-kinek hite szerint, ami magasabb minőséget hoz az életünkbe, kreatívabbá és felszabadulttá tesz. 
    .
  5. A személyes self-care: na ez a kádban ülés, olvasás, masszázs, hobby, kretaví és tevékeny elfoglaltság, tánc, művészet, amit pusztán önmaga öröméért űzünk. 
    .
  6. A világban betöltött helyünknek is köze van a törődéshez: hol vagyok én, mennyire fontos a bolygóm jövőe, milyen a kapcsolatom az emberiséggel, közös értékekkel. 
    .
  7. A pénzmenedzsment is a jó közérzet-témához tartozik: hogyan bánunk a pénzzel, megtanulunk-e jobban bánni, átlátjuk a rövid és hosszútávú anyagi fejlődést
    .
  8. A munka világában is alkalmazhatjuk az önszeretetet: osszuk be jól az időnket, mondjunk nemet feladatokra, tanuljunk, válasszunk hivatást, ami elvisz a flow-ba.

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr716288542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása