Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

1 hónapig mindennap 2 órát meditáltam - ez történt

2023. február 01. - Blanka Hámori

A legtöbbünk küzd azzal, hogy nincs egyensúlyban a betöltött energia és a felhasznált energia. Minél több szerepben kell helytállnunk (anyaság, munka, háztartás, nőiesség, stb.), annál több energiát használunk el. Logikus módon tehát annál többet is kéne "betöltenünk" (hogy bírjuk a tempót), viszont köztudott, hogy pont fordítva történik: minél több a teendő, annál kevesebb idő jut magunkra. 

Tehát energiát kéne nyerni, ez világos. 

Ezt sokan felismerjük, de ha ebből újabb stresszfaktort csinálunk (edzeni kéne, jógázni kéne, barinőkkel többet talizni kéne...) és máris energia-mínuszban vagyunk!

 

Az én javaslatom kimerültség ellen, hogy meditálj. Legyen ez az első, amit beiktatsz, mielőtt nagyívű tervekbe kezdesz (életmódváltásba, új stílus kialakításába, új szokások beiktatásába...)

 

Meditálj.

Minden.

Egyes.

Nap.

 

10 perctől 1 óráig minden segít! Én most 1 hónapig mindennap 2 órát meditálok, fél 5 és fél 7 közt reggel, és még sosem voltam ennyire közel magamhoz, ennyire feltöltött, ennyire lelkes. Végre megint együttműködöm magammal, értem a céljaimat és az azokhoz köthető teendőimet, megszűntek az érzelmi evéseim, van kedvem edzeni és beszélgetni. 

 

 Hogyan segít a meditáció? 

 

  • lenyugtatja a szervezetet (pulzus, légzés)
  • azonnal csökken a szorongás és stressz 
  • jobbá teszi az alvást vagy épp energizál (napszaktól és típustól függően) 
  • segít definiálni érzéseket, a gondolataink lelassítása által 
  • segít kikapcsolni a balféltekés (logikus) gondolkodást és fejleszti az intuíciót
  • segít kapcsolódni magunkkal, megtanulunk befelé figyelni, míg szokássá nem válik
  • optimalizálja az étvágyat

 

nemrég a facebook oldalamon arról posztoltam, hogy egy baltimore-i általános iskolában a zavargó gyerekeket büntetés helyett Meditációs Szoba várja, ahol elcsendesedésre és a konfliktusok átbeszélésére biztatják őket. Emellett kertészkednek és jógáznak a gyerkőcök, a pedagógusok és szülők pedig csodaként számolnak be a változásokról!

 

Keresd a meditációkat (gyerek sarok is van!) a ZÁRT KLUBBAN illetve a FITNESZ & COACHING programomban! :) 

 

meditation_practice.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr6518039096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása